Ce pensie avea Petrică Mîțu Stoian: "Asta e o umilință. Eu nu sunt oricine"

Publicat pe

Petrică Mîțu Stoian s-a pensionat în vara acestui an, la 61 de ani, dar nu era deloc mulțumit de suma pe care o primea lunar pentru că, spunea artistul de muzică populară, „eu nu sunt oricine”. Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți artiști români și după ce Ansamblul Folcloric „Maria Tănase' din Craiova nu a mai primit fonduri din partea primăriei, salariul artistului a fost redus cu 25%.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian luase decizia de a se pensiona mai devreme pentru că își dorea să se bucure de viață și să călătorească. Regretatul artist a fost membru al Ansamblului pentru mai bine de 10 ani, iar înainte de pensionare avea un salariu de 6500 de lei brut.

În afara salariului, artistul primea și sporuri în valoare de 700 de lei, dar și vouchere de vacanță de 1450 de lei pe an. Pensia pe care Petrică Mâțu Stoian o avea era în valoare de 2000 de lei, iar acest lucru îl nemulțumea pe artist.

Ce pensie avea Petrică Mîțu Stoian

„Nu mai suport, sincer… Asta e o umilință. Până la urmă, eu nu sunt oricine, nu sunt de pe drum. Am făcut și eu carte, o școală, am făcut pregătire, am făcut culegeri, am umblat ani de zile peste tot să fiu un nume și să strâng lucrurile frumoase ale românilor, tradiția.

Totul până la umilință. Eu îi înțeleg și pe oamenii ăștia care ne conduc dar, fraților, aveți grijă și de noi. Nici nu știu dacă mai există ministru al culturii, n-a ieșit să zică ceva… Ce facem cu ăia care lălăie?', declara Petrică Mâțu Stoian, potrivit Spynews.ro.

Citește și: Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, acuzații grave pentru Niculina Stoican:„S-a pensionat din cauza ei. Îl umilea’ Cum se apăra artista

Citește și: Constantin Enceanu, lacrimi de durere la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian:„Îmi era ca un frate’

Citește și: Adriana Trandafir de la Asia Express a fost în moarte clinică:„M-am desprins din mine și am văzut…’

Petrică Mîțu a murit pe 6 septembrie 2021

Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seara la spitalul din Reșița. Artistul era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă, dar după ce a trecut prin boală a început o terapie post-COVID-19 la o clinică privată.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au făcut necropsia pentru a afla cauzele morții lui Petrică Mîţu Stoian.

Astfel, s-a aflat că artistul ar fi decedat din cauza unei barotraume.

Zeci de artiști se pregătesc să îl conducă astăzi pe ultimul drum Petrică Mâțu Stoian, și s-au strâns în fața Teatrului Național din Craiova.

Colegii regretatului artist, alături de care a cântat ani la rând, membrii Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, au ajuns și ei la înmormântare și vor cânta în fața Teatrului Național, în memoria lui Petrică Mîțu Stoian.

Artiștii prezenți sunt revoltați după ultimele informații venite în legătură cu cauzele morții sale. Cântărețul a avut o moarte violentă, potrivit legiștilor care au realizat autopsia și care au mai spus că artistul a murit din cauza unui șoc traumatic, din cauza tratamentului cu oxigen hiperbaric, făcut la o clinică, potrivit unor surse Antena 3.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter