Ce salariu avea Mircea Dinescu la TVR și de ce a plecat: "M-am săturat să fiu acuzat că sug bani publici"

Publicat pe

Mircea Dinescu a renunțat la emisiunea „Politică şi delicateţuri” pe care o prezenta la TVR 1 și se va muta, din martie, la un post privat de televiziune. De altfel, unul dintre motivele pentru care a renunțat la televiziunea publică îl reprezintă chiar acuzația că este plătit din „banii poporului” pe care se săturase să o audă de atâția ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Mircea Dinescu va prezenta, din luna martie, la Prima TV, emisiunea 'Poezie şi delicateţuri'. Pe lângă motivele financiare, Dinescu a simțit că este timpul să scape de acuzația că „suge banii poporului” și a decis să treacă de la public la privat.

Ce salariu avea Mircea Dinescu la TVR și de ce a plecat: "M-am săturat să fiu acuzat că sug bani publici"Ce salariu avea Mircea Dinescu la TVR și de ce a plecat: "M-am săturat să fiu acuzat că sug bani publici"

'Am renunţat, din diverse motive, inclusiv financiare, la colaborarea cu TVR. Din luna martie mă voi muta la Prima TV, dar până atunci îmi voi lua la revedere participând încă de două ori la emisiunea lui Ionuţ Hristache. Într-un fel, m-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului. Că sug banii publici', a spus Mircea Dinescu pentru playtech.ro.

Citește și: De ce s-au despărțit Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău: „Nu tot ce pare lapte şi miere chiar este…’

Citește și: Cum a fost cerută în căsătorie Simona Gherghe și ce spune despre gelozia în relație

Citește și: Cine a filmat-o pe Roxana Nemeș de la Survivor, în timpul unei partide de amor. Reacția vedetei după ce a aflat tot

„Plec cu părere de rău!”

Mircea Dinescu privește înapoi cu mânie și mărturisește că pleacă, totuși, cu părere de rău din TVR. Totodată, vedeta infirmă salariul de 15.000 de euro despre care s-a spus că îl încasează lunar la televiziunea publică.

„Era aşa şi nu era chiar aşa. Fiindcă nu luam 15.000 de euro, cum s-a spus sau chiar s-a scris, ci pot spune că am încasat această sumă, dar pe 12 luni. Se poate verifica, de către cei care m-au acuzat de una şi de alta. Voi pleca cu părere de rău din curtea televiziunii publice, dar asta e viaţa.

Aveam prieteni la toate emisiunile la care colaboram, trei la număr, toate fiind prezente în topul audienţelor postului public.

Toate aceste producţii sunt bine văzute. Desigur, nu doar mie, fiindcă în cazul unora dintre aceste producţii aveam doar statut de colaborator, dar vreau să mai spun că şi reluările stau bine, în audienţe. Din păcate, contractul în televiziune e de exclusivitate, aşa că etapa TVR pentru mine s-a încheiat!', a mai declarat Mircea Dinescu.

„Faliment scrie pe mine!”

Luna trecută, Mircea Dinescu spunea că s-a pensionat, iar motivul pe care a luat această decizie este pandemia COVID-19, care i-a luat toată agoniseala ultimilor ani. Mircea Dinescu avea două restaurante în București, însă restricțiile COVID-19 l-au adus în pragul falimentului și singura soluție de supraviețuire a fost pensionarea.

Cifra anuală de afaceri pentru cel dintâi restaurant, era de circa un milion de euro. Pe asta am avut-o în 2019. Anul trecut am renunțat la cei 40 de angajați ai acestui restaurant, dar și la afacerea în sine. La mine, acolo, în Centrul Vechi, veneau foarte mulți turiști, recunosc. Cei mai mulți erau din Israel, care urmăreau pe Internet emisiunile mele culinare și veneau fiindcă puneam în viaţă rețete românești vechi și de un secol.', a spus Mircea Dinescu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter