Cine este soția lui Rudel Obreja. Antonia Obreja i-a dăruit doi copii regretatului campion la box

Publicat pe

Antonia Obreja este femeia care i-a fost alături fostului mare campion la box, Rudel Obreja, până în ultima clipă. S-au cunoscut în urmă cu 16 ani și au avut împreună doi băieți, care, din păcate, vor crește fără tată. Rudel Obreja a murit pe 12 martie 2023, la vârsta de 57 de ani. Fostul pugilist și președinte al Federației Române de Box suferea de cancer la pancreas, boală descoperită în vara anului 2022.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Soția lui Rudel Obreja a fost cea care a anunțat, pe 12 martie, că fostul campion a încetat din viață și tot Antonia Obreja a dezvăluit și care au fost ultimele cuvinte ale acestuia.

Cine este soția lui Rudel Obreja. Antonia Obreja i-a dăruit doi copii regretatului campion la boxCine este soția lui Rudel Obreja. Antonia Obreja i-a dăruit doi copii regretatului campion la box

Cine este Antonia Obreja, soția lui Rudel Obreja

Antonia Obreja este cea de-a doua soție a lui Rudel Obreja și femeia care i-a fost alături până în ultima clipă. Antonia Obreja i-a dăruit doi băieți fostului pugilist, Antonis și Rudelis.

Înainte de căsătoria cu Antonia, în 2010, Rudel Obreja a mai fost însurat o dată, cu Antonela Obreja, de care a divorțat în 2006. Din prima căsnicie a rezultat o fiică, Leyla Denisa Obreja, care avea 17 ani atunci. Potrivit Libertatea, Leyla a rămas atunci în grija tatălui, iar mama a fost obligată să plătească pensie alimentară.

Soția lui Rudel Obrea a luptat până la sfârșit pentru viața sportivului

Antonia Obreja a luptat pentru ca soțul ei, care se afla în stare critică, după aflarea diagnosticului de cancer pancreatic, să fie transportat la spital, iar mai apoi la o clinică din Turcia, unde avea șanse de supraviețuire.

„Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din Penitenciarul Jilava, doctorul Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră 24 de ore din 24. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia', spunea soţia lui Rudel Obreja în vara trecută.

Antonia Obreja a mai dezvăluit că soțul ei s-a plâns de dureri abdominale de mai multe ori, dar medicii i-au pus cruntul diagnostic abia la sșărșitul lunii iunie 2022.

„După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova, unde este tratat de scolioză.

După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis, i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. Îl retrimite în penitenciar la Jilava. Din nou acuză dureri, a fost din nou dus… Abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde în urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva', a adăugat Antonia.

Citește și: Olimpia Melinte, fotografie rară alături de fratele ei: „El e părintele Bogdan’

Citește și: Șerban Huidu se întoarce la Prima TV și prezintă, din nou, Cronica Cârcotașilor, după demisia Ioanei Petric: „Emisiunea se reface'

Antonia Obreja, acum văduva lui Rudel Obreja, cere dreptate pentru soțul ei

Soția lui Rudel Obreja rupe tăcerea după moartea fostului campion la box. Antonia Obreja susține că fostul președinte al FR Box a fost declarat sănătos pe data de 7 aprilie 2022, în momentul în care a fost încarcerat.

'Poate o spun eu, subiectiv, dar o spun și documentele. În momentul în care cineva intra într-o închisoare intră într-o carantina. Este analizat medical. După aceasta carantină, șotul meu a ieșit și a rezultat ca e clinic sănătos. Am aceste documente, 7 aprilie 2022 e data încarcerării lui. Soțul meu a făcut analizele an de an și toate au fost impecabile. Mi se pare greu totuși ca în iunie să ajungi cu cancer în stadiul patru cu metastaze!  

La aproximativ două săptămâni au început durerile și mi-a spus că nu se simte bine şi că la cabinetul medical a spus că are o problemă. După ce a fost mutat, lucrurile au degenerat. La fiecare vizită eu vedeam dintr-un munte de om că se topește. A început să slăbească.  

Eu am fost cu soțul meu 16 ani, îl știam foarte bine, nu era un om să se plângă, nu a luat niciun medicament, era puternic psihic', a declarat Antonia Obreja la România TV. 

Cine a fost Rudel Obreja și de ce a ajuns la închisoare

Rudel Obreja a fost un boxer valoros, cucerind o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an. Multiplu campion naţional, Obreja a participat şi la JO de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator, potrivit sport.ro.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

foto: Facebook Rudel Obreja, activenews.ro

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă