Cine este Winnie Harlow, modelul cu vitiligo. În copilărie era poreclită "zebra" și acum defilează pentru Victoria's Secret!

Publicat pe

Winnie Harlow este primul model cu vitiligo, care a defilat pentru Victoria’s Secret, într-una dintre cele mai râvnite prezentări de modă pentru supermodelele din lumea întreagă. Winnie Harlow a fost descoperită pe Instagram și viața ei nu a fost deloc ușoară din cauza marginalizării asociate vitiligo.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Născută în Toronto pe 27 iulie 1994, cu numele său adevarat Chantelle Brown-Young, Winnie Harlow a fost diagnosticată cu vitiligo pe când avea vârsta de 4 ani. Tânăra povestește faptul că mulți copii îşi băteau joc de ea din cauza petelor deschise și o porecleau vaca sau zebra.

Winnie Harlow a trecut prin momente triste în primii ani de viață, tânara fiind de nenumărate ori marginalizată din cauza afecțiunii de care suferă. Din acest motiv, Winnie a schimbat foarte multe şcoli, pengtru că nu mai suporta să fie batjocorită, ba mai mult aceasta recunoaște că la un moment dat s-a gândit chiar și la sinucidere. Din cauza răutăților la care a fost supusă de-a lungul timpului canadianca a renunțat în cele din urmă la studii, potrivit ciao.ro.

Așadar, depigmentarea pielii i-a creat o mulțime de neplăceri în copilărie, până în momentul în care micuța Winnie a conștientizat că viața ei trebuie să fie diferită de cea a persoanelor din jurul său.  

Citeste si: Irinel Columbeanu, primele declarații după ce a fost dat afară din vila de la Izvorani: „Nu m-am născut în vile sau în mașini scumpe'

'Nu încerc să mă compar cu altcineva. Este plăcut să văd fete din industrie care fac lucruri inspiraționale', a declarat Winnie pentru Success with Moira Forbes. 

„Simt că pot sa îi inspir și pe alții, însă nu îmi place să cred că sunt un exemplu de urmat (…). Mai întâi trebuie să înveți să te iubești pe tine înainte de a avea pretenția ca alții să o facă', a mai spus Winnie Harlow.

Cine este Winnie Harlow, modelul cu vitiligo. În copilărie era poreclită "zebra" și acum defilează pentru Victoria's Secret!Cine este Winnie Harlow, modelul cu vitiligo. În copilărie era poreclită "zebra" și acum defilează pentru Victoria's Secret!

Winnie Harlow a fost descoperită pe Instagram de Tyra Banks

Winnie Harlow a ieșit în evidență în 2014, când Tyra Banks a descoperit-o pe Instagram și a selectat-o să participe la Americans Next Top Model, concurs pe care l-a și câștigat. Modelul a inițializat o campanie de conștientizare și educare a publicului cu privire la vitiligo, problemă de sănătate cu care se confruntă de foarte mult timp.

„Pielea ei a spart barierele frumuseţii', declară Tyra. După show-ul TV, Winnie a semnat primul ei contract ca imagine pentru Desigual. Au urmat branduri ca Diesel şi Swarovski şi defilări în show-ul Victorias Secret.

Citește și: Winnie Harlow, cel mai frumos model cu vitiligo

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter