Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin. Cine îi va moșteni puterea președintelui Rusiei

Publicat pe

Pe Vladimir Putin îl cunoaște toată lumea, dar puțini știu cine sunt fiicele lui. Maria și Katerina sunt cele mai de preț „comori' ale liderului de la Kremlin. Președintele Rusiei speră ca, într-o zi, să lase puterea în mâinile lor, cele două fiind moștenitoarele lui. Iată tot ce nu știai despre ele!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Putin e cunoscut pe întreg mapamondul, dar nu multă lume știe cine sunt fiicele lui. Maria și Katerina au rezultat din căsnicia pe care liderul de la Kremlin a avut-o cu fosta lui soție, Liudmila Putina, între anii 1983-2014. Conform unui documentar realizat de Gândul.ro, una dintre fetele președintelui rus va putea deveni viitoarea 'Doamnă de fier' a Rusiei.

Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin. Cine îi va moșteni puterea președintelui RusieiCine sunt fiicele lui Vladimir Putin. Cine îi va moșteni puterea președintelui Rusiei

Maria și Katerina sunt cele două fiice ale lui Vladimir Putin. Potrivit sursei citate, președintele Rusiei nu ezită să le numească în funcții importante, cum ar fi în fruntea mediului acamedic. Ba mai mult, acesta s-ar gândi să-i lase moștenire funcția lui Katerinei.

Citește și: Oficialii de la Casa Albă susțin că Putin este indus în eroare de consilierii săi, în ceea ce privește războiul

Citește și: Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin.Ce a răspuns liderul de la Kremlin

Citește și: Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău rămân căsătoriți.De ce nu s-a prezentat artista la ultimul termen al procesului de divorț

Citește și: Ce probleme de sănătate are Andreea Mantea. A cerut ajutor pe Internet:”Nu mai știu ce tratament să iau…”

Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin

Maria, pe numele ei complet Maria Vorontsova, este primul copil al lui Vladimir Putin, adică fiica lui cea mare. Aceasta s-a născut pe data de 28 aprilie 1985, la Leningrad, actualul Sankt Petersburg. Tânăra a fost elevă la școala germană la Dresda, în Germania de Est. La acea vreme, familia ei locuia acolo în anii ’80. În prezent, ea are 36 de ani.

După ce familia liderului de la Kremlin a decis să se întoarcă la Sankt Petersburg, în anul 1991, Maria a făcut școala gimnazială germană din orașul de pe Neva. Ulterior, ea și sora ei, Katerina, au fost trimise de Vladimir Putin în Germania, în timpul unor confruntări violente între clanurile rivale din Sankt Petersburg. El a luat această hotărâre pentru că se temea pentru siguranța lor.

Conform cancan.ro, tutorele lor legal era Matthias Warnig, fost activist STASI. Acesta a colaborat cu Vladimir Putin în Dresda, ca parte a unei celule KGB. El a a înființat sucursala Dresdner Bank din Sankt Petersburg.

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin ar fi devenit expertă în nanism

Maria, fiica cea mare a lui Vladimir Putin, a studiat biologia în cadrul Universității de Stat din Sankt Petersburg. A absolvit medicina la Universitatea de Stat din Moscova în 2011. Ulterior, tânăra și-a clădit o carieră care se află departe de imaginea politică a lui Putin.

Maria Vorontsova a făcut studiile de doctorat în cadrul Centrului de Cercetare a Endocrinologiei din Moscova. După aceea, ea ar fi devenit expertă în nanism.

Maria a fost căsătorită cu Jorrit Faassen, în vârstă de 42 de ani. Bărbatul și-a terminat studiile la Universitatea Haga, din Olanda. Potrivit speculațiilor, se presupune că aceștia ar fi stat o perioadă în Olanda înainte de a deveni soț și soție. Din mariajul lor au rezultat doi copii. Maria și Jorrit au divorțat anul acesta, înainte de începerea războiului între Rusia și Ucraina. Cu toate că până acum identitatea lor nu a fost dezvăluită, Putin a confirmat că are nepoți, atunci când a recunoscut că nu petrece suficient timp cu ei.

Maria Vorontsova și soțul ei au divorțat

Acum aproximativ 9 ani, în 2013, fiica cea mare a lui Vladimir Putin a fost în centrul atenției în urma unui incident ce ar fi implicat doborârea unui avion malaezian în Ucraina, mai scrie sursa menționată. Atunci, aeronava ar fi fost doborâtă de un grup rebel pro-rus, însă efectele ar fi fost resimțite de Maria Vorontsova. Pe atunci, ea și fostul ei soț trăiau în cea mai înaltă clădire situată în Voorschoton, Olanda, iar mulți protestatari le-au spus să plece din țară.

Mai târziu, în 2015, s-a raportat că Maria și Jorrit Faassen trăiesc la Moscova. Pentru cariera fiicei lui, Vladimir Putin ar fi alocat circa 2 miliarde de dolari pentru cercetarea genetică. Atunci, el a numit-o pe tânără în grupul de 30 de persoane care supraveghează lucrările, notează Bloomberg. Ba mai mult, există zvonuri conform cărora ea e consilierul lui în inginerie genetică.

În 2021, Maria a apărut la o televiziune națională pentru a acorda un interviu de 13 minute despre bolile rare în Sankt Petersburg. Ea și sora ei au apărut la acea vreme în aceeași emisiunie, ducând astfel prezența publică la un alt nivel.

Cine este Katerina, fiica cea mică a liderului de la Kremlin

Katerina, pe numele ei complet Katerina Tikhonova, e fiica cea mică a lui Vladimir Putin. S-a născut în Dresda, Germania, și are 35 de ani. În timp, ea a renunțat la numele de familie Putin și l-a luat pe cel al bunicii sale de pe mamă, Ekaterina Tikhonovna Shkrebneva. Tânăra e absolventă a Universității de Stat din Moscova, instituție în care a învățat istoria japoneză. Asta se întâmpla în 2009.

Un an mai târziu, Katerina Tikhonova era cunoscută drept o mare pasionată de rocknroll acrobatic. E vorba despre un sport rar întâlnit, non-olimpic, în clasamentul mondial în care se află doar circa două sute de oameni. Tânăra și partenerul ei, Ivan Klimov, s-au clasat pe locul 5 la un eveniment de campionat mondial din Elveția, în 2013.

În anul 2014, Katerina a ocupat locul doi la Campionatul Rusiei. În Federația Mondială, la un moment dat, ea a ocupat funcția de vicepreședinte pentru extindere și marketing. După aceea, rock and roll-ul acrobatic a devenit și mai popular în Rusia. Din anul 2016 până în anul 2019, în regiunea Moscovei, în cadrul școlii de sport unde a învățat, a fost înființat un centru de rock and roll acrobatic pentru 2 miliarde de ruble.

Și ea s-a despărțit de soț

Katerina Tikhonova s-a căsătorit cu Kirill Șamalov în 2013, băiatul lui Nikolai Șamalov, unul dintre proprietarii Băncii Rossiya. El e vicepreședinte al Sibur Holding, o companie rusă de prelucrare a gazelor și petrochimie ce are sediul la Moscova. Gurvernul din Rusia deține, în total, 38% din acțiunile companiei. Pe atunci, se aestima că cei doi ar fi deținut active de circa 2 miliarde de dolari. Katerina și soțul ei au ajuns la despărțite în ianuarie 2018.

În luna mai a anului 2019, a avut loc un alt moment important pentru Katerina. Tânăra și-a susținut atunci dizertația. Tot atunci, ea a primit o diplomă de master în fizică și matematică. La finele anului, ea a devenit membru al Consiliului pentru Dezvoltarea Culturii Fizice și Sportului de Masă din cadrul Guvernului Federației Ruse.

Katerina Tikhonova, numită în mai multe funcții importante

Mai apoi, Katerina, fiica cea mică a lui Putin, a început să ocupe o altă funcție importantă. Ea a devenit mai târziu directorul companiei Innopraktika, ce reunește două inițiative ale Universității de Stat din Moscova: Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală și Centrul Național de Rezervare Intelectuală. E vorba despre un proiect de dezvoltare în valoare de 1,7 miliarde de dolari.

De asemenea, Katerina e și director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică a Sistemelor Complexe de la Universitatea de Stat din Moscova, un nou institut de inteligență artificială.

Katerina îi va moșteni puterea președintelui rus?

Potrivit analistului politic Natalia Gevorkian, când Vladimir Putin se va retrage de pe scena politică, liderul de la Kremlin ar dori ca să predea puterea fiicei sale mai mici, Katerina.

Alexei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, a susținut că președintele rus ar mai avea o fiică, în vârstă de 19 ani, pe nume Elizaveta. Mama ei ar fi o milionară din Sankt Petersburg. Presupusa fiică a liderului de la Kremlin, pe care surse media din Rusia o numesc Luiza, e model și a apărut pe diferite podiumuri importante.

Mama tinerei, Svetlana Krivonogikh, e proprietara unei companii ce deține 3 la sută din acțiunile Rossiya Bank, instituție financiară care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei, în anul 2014. Relația dintre Vladimir Putin și femeia ar fi început în anii 90, înainte ca el să devină președintele Rusiei.

Sursă foto: Captură ecran, Hepta

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă