Ce se întâmplă cu artistul Cornel Constantiniu după a opta operație: "Am fire în creier şi un aparat la piept"

Publicat pe

Constantin Constantiniu a trecut, zilele trecute, printr-o nouă operație. Din fericire, artistul se simte bine și se recuperează acasă, sub îngrijirea soției sale. Aceasta a fost a opta operație pentru Cornel Constantiniu după ce, în 1993, a fost diagnosticat cu Parkinson și problemele de sănătate s-au ținut lanț în toți acești ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Operația de schimbare a neurostimulatorului care îl ajută pe Cornel să vorbească și să se miște a decurs bine, astfel că solistul a fost deja externat. El este îngrijit de soția Domnița Constantiniu, cu aceeași dragoste cu care o face de aproape 30 de ani.

Săptămâna trecută, medicii de la la Spitalul Universitar din București i-au schimbat lui Cornel Constantiniu neurostimulatorul din piept, de lângă claviculă, care face legătura cu electrozii implantați în creier și care funcționa pe bază de baterii. Artistului i s-a montat acum un aparat reîncărcabil, așa încât să nu mai fie nevoie de încă o operație.

„Sunt bucuroasă că totul a decurs bine, Cornel a fost externat, se află deja acasă, la nici o săptămână de la operație. Această intervenție chirurgicală a devenit deja o obișnuință pentru soțul meu, dar, da, a avut și emoții foarte mari. Îl răsfăț cu bunătăți, trebuie o vreme să stea liniștit. Mă bucur că e din nou cu mine, acasă, e sufletul meu!”, a declarat soția lui Cornel Constantiniu pentru impact.ro.

Cornel și Domnița se iubesc de 56 de ani, sunt căsătoriți de 54, și au doi băieți, Alexandru și Mihai, ambii fiind stabiliți în străinătate. Celebrul cuplu are și cinci nepoți, Paul Christian, Ana, Matei Nicolae, Artis şi Lorian.

Citește și: Cornel Constantiniu a împlinit 76 de ani. Cum se simte artistul bolnav de Parkinson:„E una dintre marile sale dureri’

Citește și: Bolnav de Parkinson de 27 de ani, Cornel Constantiniu trăiește cu un neurostimulator în piept!Artistul se deplasează greu și abia mai vorbește

Citește și: Impresarul și sora lui Petrică Mîțu Stoian, audiați de procurori azi, în ziua înmormântării artistului

Cornel Constantiniu a fost operat de două ori pe creier

Artistul Cornel Constantiniu suferă de maladia Parkinson din 1993 și a trecut prin două operații pe creier. Artistul a fost operat pentru prima dată, în Africa de Sud, la Cape Town, pe când trăia Mircea, fratele lui.

El era stabilit acolo. Intervenția chirurgicală a lui Cornel pe creier a fost în 1999.

Cea de-a doua operație pe creier a suferit-o la Viena, în 2004. A fost operat de marele profesor Francois Alesch, menționa soția artistului, în urmă cu câțiva ani.

'Am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal', spunea artistul, în trecut.

„Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină.

Acum am fire în creier şi un aparat la piept, pe bază de baterii, care mă ajută să mă mişc și să vorbesc, cât de cât normal”, mai povestea artistul.

„Nu mai scrie, nu prea mai are putere în mâini…”

Cornel Constaniniu nu mai poate scrie și nici nu mai are putere în mâini. Cu toate acestea, se pare că a început să vorbească mai bine și pronunță mult mai bine cuvintele.

‘Mergem înainte, amândoi, cu problemele și cu grijile noastre. Cornel este bine, staționar, cu boala asta grea, Parkinson. Nu mai scrie, nu prea mai are putere în mâini, dar ascultă muzică toată ziua. În plus, spre marea mea bucurie, vorbește mai bine, pronunță mai corect cuvintele, înainte nu prea se înțelegea ce spune, boala îi afectase grav vorbirea. Acum stă toată ziua la telefon!’, povestea acum ceva timp soția lui Cornel Constantiniu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter