Impresarul și sora lui Petrică Mîțu Stoian, audiați de procurori azi, în ziua înmormântării artistului: „A trebuit să spun tot ce știu”

Publicat pe

În această dimineață, impresarul artistului Petrică Mîțu Stoian, Doru Gușman, dar și sora solistului au fost audiați de procurori. Cântărețul de muzică populară a murit în cursul zilei de vineri, după ce a făcut un tratament post-COVID la o clinică privată din Drobeta Turnu Severin.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

După decesul său, au apărut mai multe speculații cu privire la cauza morții. În acest sens, procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă împotriva clinicii Nera. Magistrații vor să afle dacă tratamentul post-COVID pe care artistul l-a făcut a contribuit decisiv la moartea acestuia.

Impresarul și sora lui Petrică Mîțu Stoian au fost audiați. Ce i-au întrebat procurorii

După ce a fost audiat, impresarul artistului, Doru Gușman a făcut și primele declarații. Acum, el se pregătește să îl conducă pe ultimul drum pe maestrul care i-a fost prieten foarte apropiat.

„A trebuit să spun tot ce știu despre starea de sănătate a lui Petrică Mâțu Stoian dn ultimii 16 ani. M-a întrebat numai ce știu eu. Am vorbit cu el dimineața la 9, când era la cardiologie în Reșița și mi-a zis să stau liniștit că nu sunt probleme.

Am mai vorbit o dată cu el la 11, era medicul acolo. Aia a fost ultima mea convorbire cu el. Mi-a spus (n.r. despre clinică). Era foarte încântat de clinică, că e frumos, în vârful muntelui. Mi-a spus că l-a consultat, i-a recomandat 15 zile de stat și va intra în camera hiperbară.

M-a sunat după ce a ieșit de acolo și mi-a zis că a fost excelent și mi-a trimis poză cu platoul de mâncare. Și am mai vorbit încă o dată la 9 seara, când a spus că merge să se culce că era obosit. (…) Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează cum se soluționează.

Petre este mort și nu trebuia să se ducă acolo. (…) A fost greșeala lui și a fost fatală. Nu avea ce să caute acolo. Avea probleme cardiace, nu trebuia să se ducă. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am dus și eu cu el', sunt o parte din declarațiile lui Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian.

Citește și: Detalii neștiute despre familia lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Constantin Enceanu, lacrimi de durere la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Camelia Mitoșeru, în stare gravă la spital. Prima reacția a lui Mihai Mitoșeru:

Procurorii urmează să îi audieze și pe cardiologul artistului

În jurul orei 09:00, sora interpretului Petrică Mîțu Stoian, dar și impresarul acestuia, au fost chemați pentru audieri la IPJ Dolj. La fața locului vor fi prezenți și polițiștii din Reșița. La audieri urmează să ajungă și cardiologul regretatului interpret de muzică populară.

'Chiar acum am vorbit cu dumnealui la telefon, era pe la Filiași și a zis că vine să mă preia un coleg de-al dumnealui, să-mi ia datele ca să câștigăm din timp. Știu că sora lui Petrică Mâțu Stoian, mai mult nu știu (n.r. vine la audieri). Nu eu i-am spus să mă cheme. Nu se decalează programul înmormântării. Nu, pentru că mi-a promis că rezolvă repede. Dacă nu rezolvă, eu plec la 11:00, orice ar fi. Indiferent ce se va întâmpla', a spus Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian.

Rezultatele necropsiei în cazul lui Petrică Mîțu Stoian

Se pare că au apărut primele rezultate ale necropsiei în cazul lui Petrică Mîțu Stoian. Potrivit acestora, interpretul de muzică populară a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de mai multe afecțiuni: mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă.

În același timp, s-a descoperit și faptul că bărbatul a suferit de mai multe complicații post-covid precum: bronhopneumonie în formă severă, șoc septic, acidoză respiratorie decompensată și supradozaj cu anticoagulant, arată Antena 3.

Artistul avea și o traumă pulmonară în lobii superiori ai plămânului. În acest sens, medicii au trimis analizele la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici’ din București pentru a se stabili dacă barotrauma s-a produs în urma insuflării cu presiune foarte ridicată, cu mult peste parametri normali de pe un plămân deja afectat de bronhopneumonie post Covid.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter