O primă victorie! IRIS, mai aproape de Cristi Minculescu / EXCLUSIV

Publicat pe de Alina Dan

După luni în care a luptat pentru dreptul de folosire a numelui IRIS în formula artistică în care activa, alături de Valter Popa și Doru Bobeica, Cristi Minculescu a obținut azi o primă victorie în instanță împotriva fostului coleg Nelu Dumitrescu. 

Astăzi, Tribunalul București a admis acțiunea în instanță prin care Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică reclamau faptul că fostul coleg de trupă, Nelu Dumitrescu, și-a însușit în mod nelegal, fără acordul lor, numele trupei notorii, în pofida contribuției esențiale pe care solistul (Cristi Minculescu), chitaristul (Valter Popa) și basistul (Doru Borobeică) au avut-o vreme de 35 de ani la ceea ce înseamnă 'IRIS'.

Această soluție pronunțată de către Tribunalul București reprezintă un pas important pe care artiștii l-au făcut pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii 'IRIS' și înlăturarea unei nedreptăţi printr-o înregistrare abuzivă. Soluția poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Prin urmare, dacă nu se întreprind alte acțiuni în instanță, marca IRIS revine lui Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Bobeica. La ora actuală, cei trei urcă pe scenă sub numele 'Bună seara, prieteni', formulă care s-a identificat dintotdeauna cu numele lui Cristi Minculescu.

Ce cale de împăcare există?

Într-un interviu – eveniment acordat în numărul din octombrie al revistei VIVA!, Cristi Minculescu a răspuns cu sinceritate uneia dintre cele mai importante întrebări legate de istoria trupei: Mai există vreo cale de întoarcere la Iris?

'Dacă vă referiți la o eventuală împăcare cu fostul nostru coleg, vă răspund cu siguranță că NU, iar acest lucru nu din orgoliu, ci pentru că, în viață, unele lucruri chiar nu mai pot fi reparate.

Dar mai există o cale de întoarcere a IRIS-ului la noi, iar acest lucru sper să se întâmple până la sfârșitul anului. Și aici mă refer la nume, căci spiritul și fenomenul acestei formații sunt în sufletele, vocile și instrumentele noastre', ne-a răspuns Cristi Minculescu.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter