Cum a ajuns cântăreața de muzică populară Flori Radu asistentă la Terapie Intensivă: "Cel mai frumos dar!"

Publicat pe

Când nu este pe scenă, cântăreața de muzică populară Flori Radu este asistentă pe secția Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București. Flori Radu spune că este cel mai frumos dar de la Dumnezeu acela de a alina oamenii, atât cu muzica ei, dar și prin prisma meseriei sale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

De 12 ani, Flori Radu își împarte timpul între concerte, nunți și alte evenimente unde poartă costumul popular și spital, acolo unde este asistentă medicală la Terapie Intensivă. Artista spune că nu este deloc ușor să fii în pielea ei, însă recompensele sufletești pe care le primește merită orice efort.

Cum a ajuns cântăreața de muzică populară Flori Radu asistentă la Terapie Intensivă: "Cel mai frumos dar!"Cum a ajuns cântăreața de muzică populară Flori Radu asistentă la Terapie Intensivă: "Cel mai frumos dar!"

Interpreta Flori Radu poartă cu mândrie costumul de asistent medical, dar și portul popular. A îndrăgit folclorul încă de la grădiniță, iar următorii pași în muzică i-a făcut la cele mai importante festivaluri unde a obținut și premii. Când s-a căsătorit, a trecut muzica în plan secund și s-a dedicat familiei.

'Soțul mă susține, dar am preferat să pun accentul pe căsnicie. Au venit apoi cei doi copii, am o fată de 32 de ani, în curând mă va face bunică, și un băiat de 28 de ani', spune Flori.

Din Turnu Măgurele, acolo unde lucra în cadrul primăriei, Flori Radu s-a mutat alături de întreaga familie la București. Studiase la Școala de asistenți medicali generaliști și a susținut un examen la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a și fost angajată în urmă cu 12 ani.

„Am considerat că este mai bine să-mi dedic toată dragostea mea asupra semenilor mei prin acest act medical. Este foarte greu la Terapie Intensivă pentru că, efectiv, ne transpunem în suferința celor care sunt în acele pături.

Terapia Intensivă este ca la trecerea de pietoni, când e roșu, rămâi până te faci bine, când se face verde, reușești să fii transferat pe secții sau acasă', a declarat Flori, pentru Star Popular.

Citește și: Rodica Popescu Bitănescu, roast istoric la iUmor!Regina Elisabeta stârnește hohote de râs

Citește și: Maradona și Pablo Escobar, pe scena iUmor.Cine interpretează celebrele personaje

Citește și: Albert Oprea și Maria Chițu, cuplu la Survivor?„Se țin în brațe sau dorm foarte apropiați’

Pandemia nu i-a afectat lui Flori Radu doar cariera ca artist, ci i-a îngreunat-o și pe cea de asistentă. Petrece ore întregi îmbracată într-un combinezon, însă spune că după mai bine de un an de zile s-a obișnuit și îi mulțumește lui Dumnezeu că a înzestrat-o cu o voce care poate vindeca suflete și că are capacitatea de a-i îngriji și pe cei bolnavi, care ajung la ATI. 

'Consider că e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, harul de a cânta și de a putea să asigur liniștea și să îngrijesc bolnavii de la Terapie Intensivă', continuă Flori.

Cum a fost descoperită Flori Radu

Celebrul artist Ion Petre a descoperit-o pe Flori Radu, în urmă cu câteva luni, chiar la Spitalul Floreasca, acolo unde își trata problemele medicale. A invitat-o pe cea care îi era asistentă la studio, acolo unde i-a descoperit cu adevărat talentul muzical. În curând, asistenta Flori Radu va lansa și primul album!

'Pentru mine, muzica populară înseamnă terapia sufletului. Dacă lucrez pe terapie intensivă, pentru mine muzica reprezintă această terapie a sufletului. Datorită artistului Ion Petre mi s-au deschis niște uși. Vreau să-i multumesc!', a mai mărturisit Flori Radu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter