Cum au făcut avere părinții lui Irinel Columbeanu, pe vremea lui Ceaușescu

Publicat pe

Părinții lui Irinel Columbeanu au fost mereu discreți cu viața personală, iar tatăl său a fost cel care a făcut, de fapt, milioanele moștenite și ulterior pierdute de Iri. Pe vremea lui Ceaușescu, tatăl lui Irinel Columbeanu era foarte respectat și avea o avere impresionantă încă din tinerețe.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ion și Georgeta Columbeanu au muncit toată tinerețea pentru milioanele lăsate moștenire fiului lor, amator de petreceri și celebru sponsor pentru femeile frumoase. Din păcate, Irinel nu a reușit să multiplice banii lăsați de părinți, ba chiar i-a pierdut pe toți.

Tatăl lui Iri, Ion Columbeanu, a fost mai tot timpul prezent în viața publică a afaceristului, în timp ce mama fostului milionar a preferat să rămână discretă și a apărut foarte rar la evenimente alături de fiul ei. Ion Columbeanu ar fi fost seful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej pana Adrian Năstase, din 1961 pana în 2002.

Cum au făcut avere părinții lui Irinel Columbeanu, pe vremea lui CeaușescuCum au făcut avere părinții lui Irinel Columbeanu, pe vremea lui Ceaușescu

Într-un interviu acordat revistei KamiKaze, în anul 2011, Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel Columbeanu, declară că el este omul care l-a lansat în politica pe Sorin Oprescu, primarul încătuşat pentru luare de mită, scria EVZ într-un articol publicat în 2015.

Într-un articol-portret realizat de EVZ în 2010, Ion Columbeanu se descrie astfel: „Am intrat în Guvern în ’59, după ce am stat un an la Direcţia economică a CC a PCR. Direcţia asta era mai tare decât chiar guvernul”, începe să depene amintiri fostul demnitar comunist. Apoi sare înapoi în timp, până în 1942:

„Am lucrat patru ani ca ucenic la Şantierul Naval Constantă, de la 15 ani şi trei luni. Am fost hamal şi am învăţat că banul se câştigă prin muncă. Mi-au dat dispensa de vârstă, că eram orfan de ambii părinţi. Când am terminat, în ’46, eram mecanic-lacatus. Mai târziu, când eram la Guvern, eram singurul care spunea saru-mana femeilor de serviciu! (…) După Revoluţie, am fost secretar general al guvernului interimar, până l-a descoperit Iliescu pe Hrebenciuc, la Bacău, şi mi l-a adus pe cap!”.

Potrivit Gândul, cea mai profitabilă afacere a lui Columbeanu junior a fost asocierea cu gigantul francez din domeniul telecomunicaţiilor, Alcatel. Practic, până în 2007, una dintre firmele lui Columbeanu, Promotion Group Internaţional, a fost reprezentanta oficială în România a Alcatel.

Averea lui Irinel Columbeanu era estimată la 120 de milioane de euro în anul 2008, pentru a ajunge la 7 milioane de euro în anul 2009. În 2013 Irinel Columbeanu a fost executat silit de bănci pentru credite pe care nu le-a plătit.

Părinții lui Irinel Columbeanu erau „sus puși” în cadru partidului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Ion Columbeanu, tatăl afaceristului, era inginer de profesie și avea o suită de angajați în subordine. Mama lui Irinel Columbeanu era secretară în cadrul unei instituții publice.

La acea vreme, familia Columbeanu locuia la Ploiești și încă de pe atunci cei doi soți aveau o situație materială foarte bună, potrivit wowbiz.ro.

Irinel Columbeanu își amintește cu drag despre adolescența lui și povestea în urmă cu ceva timp că aceasta a fost una frumoasă, raportat la cea a altor tineri de vârsta lui. Ion Columbeanu avea la vremea respectivă un salariu de 6000 de lei, o casă impunătoare și două autoturisme. Însă, cu toate astea, Iri spune că acea perioadă a fost una destul de dificilă chiar și pentru el.

„Trăiam ca animalele, degeaba aveam bani dacă nu aveam acces la nimic.' , declara fostul milionar.

Citește și:

Irinel Columbeanu, dezvăluiri neașteptate despre fosta soție: „Monica nu este căsătorită”

Pepe vrea despăgubiri colosale de la soția care l-ar fi înșelat. Reacția neașteptată a Ralucăi Pastramă: „Nu există…”

Cum a ajuns Irinel Columbeanu să piardă averea de 150 de milioane de euro. Cu câți bani trăiește acum, în fiecare lună

Georgeta Columbeanu, mama lui Irinel, a murit de cancer

Georgeta Columbeanu refuza chiar și aparițiile în emisiunea de tip reality show în care protagoniști erau Irinel și soția lui de la acea vreme, Monica Gabor. Mereu o figură elegantă și discretă, mama lui Irinel Columbeanu nu comunica în fața camerelor de filmat.

Mama lui Irinel Columbeanu, Georgeta, a murit în urma unui cancer galopant, la vârsta de 76 de ani. Aceasta a murit la Spitalul Elias, acolo unde era internată de mai bine de două luni.

Georgeta Columbeanu a fost diagnosticata cu cancer, după ce a fost operată de colecist. Aceasta a murit pe patul de spital, două luni mai târziu, iar alături i-au fost Irinel și Ion Columbeanu, care au supravegheat-o în permanență. Mama fostului milionar a văzut-o pe nepoata ei, Irinuca, cu doar câteva ore înainte să moară.

Ion Columbeanu a murit la vârsta de 90 de ani

Ion Columbeanu a murit pe 15 septembrie 2016, la vârsta de 90 de ani, la azilul de bătrâni de la Ghermănești (Snagov), unde fusese internat de fiul său în acel an.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter