Cum se mai simte Draga Olteanu Matei, după 4 zile de comă indusă: "Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi"

Publicat pe

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, se află în continuare în stare critică, în comă indusă, intubată ventilator și respirator. Draga Olteanu Matei este internată de patru zile în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în urma mai multor afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

După patru zile de la internarea în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, actriţa Draga Olteanu Matei este într-o situaţie „critică, având suport ventilator şi respirator', a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Diana Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei „are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puţine. Are doi medici curanţi la acest moment, unul gastroenterolog şi unul ATI-st', a precizat doctorul Diana Cimpoeşu pentru libertatea.ro.

„Între sedări, doamna Draga Olteanu Matei recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi. Rămâne sedată şi intubată pentru suportul celorlalte funcţii. Prognosticul este rezervat, ţinând cont de gravitatea bolii şi de vârstă', a completat medicul.

Draga Olteanu Matei a fost internată pe 13 noiembrie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive. Marea artistă a scăpat ca prin minune, fiind mutată din spital cu doar câteva ore înainte de producerea incendiului devastator de pe secția de ATI, unde și ea fusese internată, alături de cele 11 victime ucise de flăcări.

Cum se mai simte Draga Olteanu Matei, după 4 zile de comă indusă: "Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi"Cum se mai simte Draga Olteanu Matei, după 4 zile de comă indusă: "Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi"

Draga Olteanu Matei suferă de afecțiuni cronice atât cardiovasculare, cât și endocrine, având și o vârstă destul de înaintată, respectiv 87 de ani. Ea prezintă, de asemenea, și un risc crescut în fața infecției cu noul coronavirus, astfel că măsurile de protecție sunt strict respectate de către cei care o îngrijesc pe actriță. Ea a fost testată pentru viruslul COVID-19 la internare, iar rezultatul a ieșit negativ.

„Nu te costă nimic să zâmbeşti!”

Draga Olteanu Matei a împlinit pe 24 octombrie 87 de ani şi mărturisea, anul trecut, într-un interviu pentru TVR, că este energică şi încrezătoare în viitor: „Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (…) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi…Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie'.

Citește și:

Care este acum starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamț. A sărit în incendiu ca să salveze bolnavii de la terapie Intensivă

Ce înseamnă „happy hypoxia”, situația gravă în care pot ajunge pacienții infectați cu COVID-19 fără să-și dea seama

În ce alimente se găsește vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte cu COVID-19

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter