Drama neștiută a campioanei olimpice Dana Sofronie: "O boală greu de suportat, am ajuns în comă"

Publicat pe

Dana Sofronie, campioană olimpică a României la gimnastică, și-a luat inima în dinți și a dezvăluit drama vieții ei. Este vorba despre o boală cumplită cu care Dana Sofronie luptă de mulți ani, primele simptome apărând chiar de la vârsta de 8 ani. Dana Sofronie spune că a ajuns și la spital, în comă, din cauza bolii ei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Campioana olimpică la Atena, Dana Sofronie, a împărtășit pe pagina sa de Facebook, prin ce clipe dificile a fost nevoită să treacă în toți acești ani de când luptă cu depresia.

Drama neștiută a campioanei olimpice Dana Sofronie: "O boală greu de suportat, am ajuns în comă"Drama neștiută a campioanei olimpice Dana Sofronie: "O boală greu de suportat, am ajuns în comă"

Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive , a trebuit să apelez la ajutorul specilialistilor.

Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorinta de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași, etc.Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a dnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie că de teamă de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur.

Nu cer ajutor. Este o lupta care se da cu noi , în noi , dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoară. Este, totodată, un semn către cei dragi care suferă alături de noi', a scris Dana Sofronie pe contul său de Facebook.

Citește și: Totul despre nunta dintre Alina Vidican și milionarul american.Când se mărită fosta soție a lui Borcea

Citește și: Bianca Comănici de la Puterea Dragostei, mărturisiri șocante despre relația cu Livian

Citește și: Cum a fost Andra cerută în căsătorie de Cătălin Măruță. „Îmi tremurau picioarele’

Citește și: Irina Mohora a născut. Prima imagine cu bebelușul

Dana Sofronie face gimnastică de la patru ani

Daniela Sofronie a început gimnastica la 4 ani, legitimată la CSS Constanța, iar la lotul național a fost pregătită de Octavian Bellu, Mariana Bitang și Lucian Sandu.

Dana Sofronie a cucerit medalia de aur la echipe la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 cu echipa națională de gimnastică a României și medalia de argint, tot la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 la sol.

După retragerea din activitate, în 2005, Dana Sofronie și-a terminat liceul și studiile universitare de Educție Fizică și Sport și a devenit antrenoare la CSS Constanța.

Și Adrian Mutu a suferit de depresie

Adrian Mutu a recunoscut că a suferit și el de depresie. „M-am drogat pentru că eram într-o depresie provocată de divorţ', spunea Adrian Mutu.

Cunoscutul atacant brazilian Adriano, coleg cu Mutu la Parma, a dezvăluit că și el a suferit de depresie.

„Am intrat în depresie după decesul tatălui meu, şi numai alcoolul putea să mă vindece. Eram fericit atunci când beam şi nu mă opream deloc. Beam orice găseam, vin, whisky, bere, multă bere. Lumea zicea că sunt nebun că am renunțat la un contract de multe milioane de euro, dar adevărul este că niciun ban nu poate compensa afecţiunea familiei', declara Adriano în 2009.

Și cunoscuta tenismenă japoneză Naomi Osaka a recunoscut că s-a luptat cu depresia.

foto: Facebook Dana Sofronie

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter