De ce s-a sinucis Kate Spade. Sora și soțul ei dezvăluie motivele

Publicat pe de Oana Pantazi

Decesul creatoarei de modă Kate Spade (55) i-a luat pe mulți prin surprindere, însă nu și pe cei apropiați ei. Sora și cumnatul ei au recunoscut că aceasta suferea de o afecțiune psihică de mulți ani și au dezvăluit de ce s-a sinucis Kate Spade.

 

Recent, creatoarea de modă Kate Spade fost găsită fără viață în apartamentul său din New York, suspiciunea poliției, care, de altfel, s-a și confirmat, fiind că s-a sinucis. Întâmplător sau nu, Kate este al treilea mare designer care s-a sinucis în ultimul deceniu, după Alexander McQueen, în 2010, și Lwren Scott, în 2014, cu toții luându-și viața prin aceeași metodă – spânzurarea.  

Reta Saffo, sora în vârstă de 57 de ani a lui Kate, afirmă că veștile despre moartea tragică a acesteia nu sunt tocmai neașteptate, deoarece ea suferea de o boală mintală de ani de zile. Uneori, pur și simplu, nu poți salva oamenii de ei înșiși', a declarat Reta pentru The Kansas City Star. „Pentru mine nu a fost ceva neașteptat. Am zburat în Napa de mai multe ori în ultimii 3-4 ani pentru a o ajuta să-și ia tratamentul de care avea nevoie (când se afla internată în spital)', a mai spus sora designerului.

Kate și Andy Spade

Kate și Andy Spade

Se pare că designerul se confrunta nu doar cu o depresie severă, ci și cu dependența de alcool, cauzată de problemele profesionale, dar și de despărțirea de soțul ei, Andy Spade. Că l-a învinovățit pe acesta până în ultima clipă se poate observa și din biletul de adio pe care i l-a lăsat fiicei sale, Frances Beatrix Spade (13), bilet care a fost dat recent publicității: Bea, te-am iubit întotdeauna. Nu este vina ta. Întreabă-l pe tati'.

Andy Spade a declarat în fața autorităților că locuiau separat de câteva luni, de când se despărțiseră, iar faptul că el i-a cerut divorțul după 24 de ani, fără a preciza motivele, a împins-o pe Kate pe panta alcoolismului. Iar dacă la asta mai adăugăm și problemele profesionale pe care aceasta le întâmpina, tabloul este complet.

 

Kate Spade nu a fost pregătită pentru celebritate

Mai mult, sora ei, Reta Saffo (57) a povestit că terenul a fost mereu unul alunecos: „A fost mereu o fetiță extrem de emotivă și am simțit că stresul și presiunea pe care brandul ei (KS) le-au exercitat asupra sa i-ar fi putut declanșa complet afecțiunea maniacal-depresivă'. De altfel, deși suferea de mulți ani de tulburare bipolară, Kate, în ciuda insistențelor celor apropiați, a refuzat tratamentul, temându-se că problemele ei ar putea fi făcute publice. Uneori, pur şi simplu nu poţi salva oamenii de ei înşişi. Am reuşit de câteva ori să o convingem să se interneze pentru tratament, dar de fiecare dată renunţa, pentru că era mai importantă «imaginea» brandului ei. Era foarte îngrijorată de ce vor spune oamenii când vor afla ce probleme are', a declarat Reta pentru Kansas City Star, confirmând faptul că sora ei mai mică a avut mai multe tentative de suicid de-a lungul timpului.

Kate și Andy Spade, pe vremea când erau fericiți.

Kate și Andy Spade, pe vremea când erau fericiți.

Din păcate, insistențele familiei de a primi ajutor nu au fost de ajuns, tulburarea bipolară de care suferea Kate prelunând conducerea. Celebritatea pentru care nu era pregătită și presiunea pe care aceasta a exercitat-o asupra ei, dar și eșecul în căsnicie au dus în cele din urmă la sinucidere. „Micuţa mea soră era o persoană preţioasă. Autentică pe orice plan. Doar că a fost înconjurată prea mult timp de oameni care îi cereau prea mult şi din acest motiv nu a primit niciodată îngrijirea corespunzătoare pentru ceea ce cred că era tulburare bipolară, cauzată de celebritatea ei. Am încercat de nenumărate ori să o ajutăm şi să o convingem să caute ajutor. Nu s-a aşteptat niciodată ca brandul ei să aibă un asemenea succes şi nu a fost pregătită pentru ce presupune celebritatea pe care a avut-o, s-a confesat sora ei. Reta a fost chiar avertizată de Kate despre intențiile ei: „Printre ultimele lucruri pe care mi le-a spus au fost: «Reta, ştiu că urăşti înmormântările, dar la a mea te rog să vii. Te rog!» Evident că am devenit suspicioasă şi am presupus că se gândea la acest lucru, dar a insistat şi mi-a dat asigurări că nu este cazul. Din păcate pentru toată lumea, a fost prea târziu…

Foto: Hepta, Northfoto

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter