Delia a întâlnit 13 urși în 20 de minute pe Transfăgărășan: "Riscurile sunt foarte mari"

Publicat pe

Delia a tras un semnal de alarmă pe Instagram după ce a întâlnit 13 urși într-un drum de 20 de minute pe Transfăgărășan. Cântăreața a filmat urșii întâlniți în cale și a avertizat că reprezintă un pericol pentru turiști, mai ales pentru cei care se încumetă la drumeții montane sau bicicliști.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Deliei îi place să călătorească, celebră fiind pasiunea ei pentru drumeții pe cele mai înalte culmi din lumea întreagă, deopotrivă și pentru mare și alege întotdeauna zone mai puțin turistice. Cântăreața se teme, totuși, de plimbările în țara noastră, iar unul dintre motivele principale este reprezentat de urșii care coboară tot mai des în zonele populate de oameni.

Delia a întâlnit 13 urși în 20 de minute pe Transfăgărășan: "Riscurile sunt foarte mari"Delia a întâlnit 13 urși în 20 de minute pe Transfăgărășan: "Riscurile sunt foarte mari"

Astfel, Delia a publicat pe pagina sa de instagram, mai multe videoclipuri, filmate în apropierea barajului Vidraru, în care a surprins mai multe exemplare de urși, care stăteau pe marginea drumului.

În primul filmuleț apar doi urși care asistă pasiv la trecerea mașinilor. În al doilea, apare o ursoaică și doi pui care se joacă în iarba, la câțiva metri de drum. Al treilea video arată tot o ursoaică și doi pui, lângă marginea șoselei. Iar în al patrulea apare un singur urs.

În comentarii, artista scrie că, în total, a observat nu mai puțin de 13 urși, într-un interval de 20 de minute, pe același traseu.

„Al șaptelea pe ziua de azi. Bă, bă, bă… Bă, băiatule', a postat Delia pe Instagram. „Riscurile sunt foarte mari. Noaptea ca noaptea, dar acum era zi și erau bicicliști și oameni pe trasee', a mai spus Delia pe Instagram.

Oamenii care o urmăresc pe Instagram au reacționat la postarea Deliei și au confirmat că urșii coboară tot mai des în zona unde sunt oameni, dar asta pentru că le este foame. Defrișările agresive din ultimii ani îi determină pe urși să iasă din pădure în căutare de hrană.

„Îți imaginezi ce foamete pe ei din cauză că specia noastră le ia din teritoriu și îi mai și hrănesc unii care nu se gândesc la consecințe. Iar, în caz de atac, ei sunt cei blamați sau condamnați la moarte…', a comentat cineva.

„Of Doamne, îmi vine să îi mănânc de drag. ❤️ Dar știu că și ei m-ar mânca pe mine, la propriu! Să nu mai folosim expresia „te comporți ca un animal” atunci când facem rău. „Te comporți ca un om” este suficient. Trist, dar noi oamenii reușim să distrugem tot ce ne înconjoară', a mai scris cineva.

Citește și: Scandal după ce Philip a aflat că Berna de la Puterea Dragostei are un nou iubit:„Mi-e teamă că mă omoară’

Citește și: INNA dezvăluie secretul relației cu Deliric, după 8 luni împreună:„Sunt câteva ingrediente de bază’/ EXCLUSIV

Citește și: Primele imagini din filmul lui Liviu Vârciu. Cine joacă în comedia Zăpadă, ceai și dragoste

Și Alina Pușcaș s-a speriat de urși!

În iulie 2021, Alina Pușcaș a tras de asemenea un semnal de alarmă privind urșii. Prezentatoarea TV și-a dus cei trei copii în vacanță la munte.

Deși ar fi trebuit să se relaxeze știind că cei mici petrec timp în natură în Sinaia, Alina a fost în permanență îngrijorată din cauza unei ursoaice și a puiului ei, care și-au făcut culcușul în curtea pensiunii unde copiii ei erau cazați.

„Eu am venit tocmai pentru că nu mi se pare că este o glumă. Ok, partea bună este că nu s-a întâmplat nimic, pentru că ei erau baricadați în casă.

Problema pe care eu mi-am pus-o a fost: «Ce sens mai are să mai meargă la munte?». Repet, casa nu era în vârf de munte, casa era la două străzi de centrul orașului Sinaia', a declarat Alina Pușcaș la Acces Direct.

„I-am lăsat 6 zile acolo, în speranța că se va remedia situația. Între timp, se pare că ursul și-a făcut culcușul chiar în curtea vilei, sub un balcon. Venea în permanență, zi sau noapte. Ne bazam cumva pe câini că vor auzi ceva și ne vor da un semnal de alarmă. Nu s-a întâmplat. Câinii nu au simțit prezența urșilor. Ursoaica și puiul stăteau numai pe terasă.

S-au jucat inclusiv în piscina gonflabilă pe care am pregătit-o pentru copii. Drept urmare, au stat 6 zile în casă. (…) Urșii atacă și animalele din gospodării. Sunt foarte mulți săteni care trăiesc doar din creșterea acestor animale. (…) Nu există legi în acest sens.

Dacă autoritățile sunt chemate, nu au ce să facă. Încearcă să sperie ursul. Este o problemă națională că defrișăm masiv. Urșii sunt prea mulți, asta este o altă problemă, că s-a permis înmulțirea lor excesivă', a mai spus Alina Pușcaș.
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter