Dolly Parton a donat 1 milion de dolari pentru crearea vaccinului Moderna, anti COVID-19: „Sunt foarte mândră și onorată!”

Publicat pe

Dolly Parton, care a donat în aprilie 1 milion de dolari Centrului Medical al Universităţii Vanderbilt din Nashville pentru cercetări cu privire la dezvoltarea vaccinului contra COVID-19 Moderna, a declarat că se simte foarte onorată şi mândră'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

În aprilie, Dolly Parton a anunţat că a donat 1 milion de dolari (750.000 de lire sterline) pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai promiţătoare 19 vaccinuri. 

Centrul din Nashville a fost unul dintre locurile de testare a vaccinului Moderna, care este eficient în proporţie de 95%, potrivit celor mai recente informaţii. 

Parton a declarat pentru The One Show de la BBC One că este „atât de entuziasmată” să audă aceste veşti. „Sunt sigură că multe milioane de dolari de la mulţi oameni au mers către această cercetare”, au spus co-prezentatorii Alex Jones şi Jermaine Jenas. 

„Sunt o fată foarte mândră astăzi să aflu că am avut de-a face cu ceva care ne va ajuta în această pandemie nebună”, a spus artista, potrivit News.ro.

Un purtător de cuvânt al Universităţii Vanderbilt a afirmat că donaţia „generoasă” a lui Parton a ajutat „mai multe iniţiative promiţătoare de cercetare”. O parte din banii cântăreţei au ajutat la finanţarea unui studiu în stadiu incipient al vaccinului Moderna. 

Donaţia ei a ajutat şi la un studiu de plasmă convalescentă şi la cercetări care implică terapii cu anticorpi, a precizat John Howser, purtător de cuvânt al Centrului Medical de la Universitatea Vanderbilt. Plasma convalescentă este folosită la tratarea persoanelor care se luptă cu infecţia COVID. 

Citește și:

Ce înseamnă „happy hypoxia”, situația gravă în care pot ajunge pacienții infectați cu COVID-19 fără să-și dea seama

În ce alimente se găsește vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte cu COVID-19

A apărut testul rapid pentru COVID-19, care dă rezultatul în cinci minute! Când va apărea pe piață și ce avantaje are

Vaccinul anti-COVID-19 Moderna este eficient în proporție de 95%

Vaccinul Moderna ar putea pune mai puține problema în ce privește distribuția pentru că deși folosește același principiu – injectarea codului genetic al virusului pentru a provoca un răspuns imun – el poate fi depozitat și rămâne stabil la o temperatură de -20 de grade pe o perioadă de șase luni, ceea ce ar însemna că poate fi depozitat în congelatoare obișnuite.

Prin comparație, vaccinul Pfizer trebuie menținut la o temperatură de -75 de grade celsius, fapt ce pune probleme în ce privește stocarea și distribuția acestuia, mai ales în cazul țărilor care nu au sisteme medicale suficient de capabile.

Testarea vaccinului a implicat 30.000 de oameni din Statele Unite, jumătate primind două doze de vaccin, la patru săptămâni distanță. Restul au primit o infecție de tip placebo. Analiza a fost bazată pe primele 95 de cazuri care au devenit simptomatice cu Covid-19 – dintre aceștia, doar cinci primiseră vaccinul, în timp ce ceilalți fuseseră injectați cu o substanță placebo. Informațiile arată și că au fost 11 cazuri grave de îmbolnăvire cu Covid-19, însă niciunul dintre acestea nu au fost la persoane imunizate cu vaccin.

„Eficiența acestui vaccin este remarcabilă. Este o zi grozavă', a declarat Tal Zaks, directorul medical de la Moderna.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter