Drama neștiută a lui Tippi Hedren, actriţa din "Păsările": "Alfred Hitchcock m-a hărţuit sexual!"

Publicat pe

Actriţa Tippi Hedren, în vârstă de 90 de ani acum, a povestit în autobiografia sa, „Tippi: A Memoir, felul în care Hitchcock a tratat-o pe durata filmărilor peliculelor „Păsările. Tippi Hedren susține că Hitchcock a hărțuit-o sexual.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Tippi Hedren, starul filmelor „Păsările şi „Marnie a făcut, la un mmoment dat, declaraţii care au dat „foc Hollywoodului.

În autobiografia sa, „Tippi: A Memoir, actrița Tippi Hedren a vorbit despre comportamentul abuziv al unuia dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, în filmul The Girl, difuzat de HBO, în 2012 şi nu a ratat ocazia de a se destăinui complet în volumul scris chiar de ea.

Daily Mail a publicat un articol vast despre întreaga relaţie complicată dintre actriţă şi regizor, iar restul presei internaţionale a preluat apoi informaţiile exprozive.

Povestea a început atunci când regizorul a distribuit-o în „Păsările, peliculă pe care Hitchcock a regizat-o imediat după „Psycho, film care şi-a pus amprenta asupra lui Hitchcock în viaţa reală și l-a transformat într-o persoană abuzivă, de o gelozie extremă, potrivit clickpentrufemei.ro.

Drama neștiută a lui Tippi Hedren, actriţa din "Păsările": "Alfred Hitchcock m-a hărţuit sexual!"Drama neștiută a lui Tippi Hedren, actriţa din "Păsările": "Alfred Hitchcock m-a hărţuit sexual!"

Hedren susţine că Hitchcock le-a impus celorlalţi membri ai echipei de filmare să nu socializeze cu ea. Mai mult, nimeni n-avea voie să-i adreseze vreun cuvânt sau să o atingă. Iar când vreun bărbat se apropia de el, regizorul făcea tot ce-i stătea în putinţă pentru a-i despărţi pe cei doi.

Mult mai grav de atât sunt acuzele de hărţuire sexuală pe care i le aduce Tippi în mod public – ea susţine că Hitchcock s-a aruncat peste ea, la un moment dat, şi a încercat să o sărute când se aflau amândoi în limuzina lui. A doua zi, la filmare, actriţa a suferit un mic accident în timp ce juca secvenţa din cabina de telefon, din Păsările.

Apoi, i s-a spus, tot la filmare, că va trebui să fie atacată de păsări adevărate, şi nu de cele confecţionate special pentru filmări, pentru un efect real. Şi şi-a petrecut, drept urmare, cinci zile fiind atacată de păsări reale, iar acest lucru i-a părut actriţei ca o răzbunare din partea regizorului.

Citește și:

Au anunțat divorț amiabil, dar Pepe și Raluca Pastramă se bat acum pe copii. Ce înțelegere vrea să facă artistul cu soția lui

Când se căsătoresc Cleopatra Stratan și Edward Sanda. Și-au ales deja nașii

Lavinia Pârva, adevărul despre căsnicia cu Ștefan Bănică și zvonurile că ar divorța: „Am un notar care…”

Obsesia lui Hitchcock pentru Tippi, dusă la extrem

Comportamentul neadecvat al lui Hitchcock a continuat cu comandarea unei măşti cu chipul ei. Nu era nevoie de aşa ceva pentru film, era pentru plăcerea lui persoanală. Mai mult, şi-a mutat biroul lângă vestiarul ei şi a comandat o uşă secretă între cele două încăperi.

Hitchcock reuşea cumva să-şi exprime obsesia pentru mine, a scris actriţa în autobiografia sa. „Într-o zi, m-a chemat la el în birou. M-a apucat şi şi-a pus mâinile pe corpul meu. Era totul foarte sexual, chiar pervers şi urât', a povestit Tippi.

Într-o altă întâlnire, în timpul filmărilor pentru Marnie, Alfred i-a cerut să îl atingă şi i-a împărtăţit fanteziile romantice pe care le avea cu ea. „A fost groznic şi imediat ce s-au încheiat filmările, am dispărut din peisaj!', spunea actriţa în 2016. „Acela a fost sfârşitul relaţiei mele cu Hitchcock. Am terminat filmul şi n-am mai avut alt contract ani în şir.'

Hitchcock i-a spus că-i va distruge cariera şi i-a oprit pe şefii studiourilor Universal să o înscrie pe Tippi la Oscar, pentru prestaţia sa din film.

„Studiourile aveau puterea, nu eu. Nu puteam face nimic legal într-o situaţie de acel gen. Dacă s-ar fi întâmplat în ziua de azi, aş fi fost o femeie bogată!', spunea Tippi.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter