O femeie de 37 de ani a născut 10 copii odată! Tatăl este șomer

Publicat pe

O femeie din Africa de Sud în vârstă de 37 de ani a născut 10 copii deodată: 7 băieți și 3 fete. Gosiame Sithole a stabilit, astfel, un nou record mondial, drept cea mai mare sarcină obținută pe cale naturală din lume. Recordul de 11 copii născuți este deținut de o femeie din India, din 2012, însă prin fertilizare in vitro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cu toate acestea, guvernul sud-african a declarat că nu a găsit încă nicio evidență a nașterii, informează Daily Mail. Directorul general al departamentului de comunicații guvernamentale, Phumla Williams, a făcut o postare pe Twitter în care a cerut mai multe informații despre această naștere.

„Trebuie să verificăm această poveste și să oferim asistență acolo unde este necesar', a scris Phumla Williams.

Mzwandile Masina, primarul orașului Ekurhuleni, unde se pare că locuiește cuplul, a spus că a încercat să afle unde se află familia, însă fără vreun succes, citează Antena 3.

Tatăl celor zece copii, Tebogo Tsotetsi – care este în prezent șomer – a spus jurnaliștilor că este „fericit' și „emoționant'. Potrivit mamei, care a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină precum şi de aciditate la stomac, doi bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN.

Citește și: Cum s-au cunoscut Ana Porgras și Zanni de la Survivor:’Când l-am văzut, am spus: Doamne ferește!’/ EXCLUSIV

Citește și: Gabriela Prisăcariu, din nou în rochie de mireasă.Reacția lui Dani Oțil

Citește și: Liliana Ștefan, primele declarații după despărțirea de Dan Bittman

Sithole mai are o pereche de gemeni de șase ani.

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a asigurat că este o situaţie mai puţin obişnuită şi asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este cazul şi pentru ea:

„Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare', a spus doctoriţa, care a precizat că „riscul este faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici'.

O altă femeie din Maroc a născut 9 copii

Nașterea celor 10 copii vine la doar o lună după ce o femeie din Maroc, Halima Cisse, a născut nouă copii, într-un caz despre care se crede că a fost vorba despre o ferilizare in vitro.

Nu a putut fi verificat dacă această naștere a fost într-adevăr naturală, deoarece numele spitalului în care a avut loc nu a fost făcut public.

Aceste naşteri multiple vor doborî recordul celor mai mulţi bebeluşi care au supravieţuit unei naşteri şi care era deţinut, din 2009, de americanca Nadya Suleman, care a adus pe lume opt copilaşi.

Cel mai mare număr înregistrat oficial de copii născuți de o mamă este 69

Numele ei este necunoscut, dar se cunoaște că a fost prima soție a lui Feodor Vasiliev (n. 1707 – d.1782), din satul Shuya, Rusia. Ea a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți.

Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolski, la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere, potrivit guinnessworldrecords.com. De menționat este faptul că doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada 1725–1765 nu au reușit să supraviețuiască.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter