Fiul lui Adrian Iovan, acuzații pentru cei care nu au reușit să-i salveze tatăl, acum 7 ani: "Niciunul nu a fost în stare"

Publicat pe

Au trecut șapte ani de la tragedia din Apuseni, în care Romanița Iovan și-a pierdut soțul, iar Albert Iovan, tatăl. Pilotul Adrian Iovan a murit atunci, de frig, în așteptarea salvatorilor. La vremea aceea, Albert era mult prea mic să realizeze ce s-a întâmplat, dar acum are 14 ani și îi acuză pe cei care trebuiau să-i salveze tatăl și nu au făcut-o.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Romanița Iovan și-a deschis sufletul și a vorbit, din nou, despre tragedia în care a murit fostul ei soț, Adrian Iovan. În 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan și copilotul său, Răzvan Petrescu, s-a prăbușit de la o altitudine de 1600 de metri, în munții Apuseni. Avionul transporta atunci un echipaj medical, format din cinci membri.

În accident și-au pierdut viața comandantul Adrian Iovan și o studentă la medicină, Aura Ion. Romanița Iovan, fosta soție a pilotului, a oferit noi detalii despre tragedie în emisiunea moderată de Cătălin Măruță.

„Deci am fost atunci cea mai puternică femeie din lume, așa m-am considerat', a mărturisit Romanița.

Romanița a declarat că atitudinea statului român din momentul producerii accidentului a pus-o într-o mare încurcătură.

„A fost un moment foarte, foarte complicat pentru mine. Mai ales că am fost cumva dusă și în eroare de bulibășeala aia îngrozitoare în care s-a aflat, din păcate, statul român. Albert s-a culcat cu gândul că tatăl lui e ok și bine și că nu e decât distanța din pădure până acasă.

Mi-am găsit o forță pe care nici măcar nu știam că o am. Când i-am spus că e un erou și că tatăl lui a murit ca un erou, am observat, de fapt că el are o putere și o forță mai mare decât a mea și a altor persoane.' , a spus fosta soție a lui Adrian Iovan.

După moartea tatălui său, Albert, atunci în vârstă de șapte ani, a refuzat diploma pe care Colegiul Medicilor i-a oferit-o. Cel mic a motivat că nu își dorește un premiu din partea unor medici care nu l-au putut salva pe tatăl lui, potrivit fanatik.ro. Pe certificatul de deces a lui Adrian Iovan, motivul morții este hipotermia.

„Albert mi-a zis ‘Mama, nu îmi trebuie nicio diplomă, pentru că nu înțeleg cum, dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata și punct! Șapte ani, esența, tristețea și haosul', a spus, printre lacrimi, Romanița Iovan.

Citește și: George Burcea, despre stopul cardio-respirator suferit de Andreea Bălan:„A fost dificil să-ți vezi consoarta aproape de moarte

Citește și: Anamaria Prodan, mesaj cu subînțeles pentru Reghe, în plin divorț:„Sunt destul de puternică să trăiesc și fără tine

Citește și: Alexandra Stan, prima reacție, după despărțirea de Emanuel Necatu:„Toate zidurile mele s-au prăbușit

'Suferința nu va dispărea niciodată'

În fiecare an, pe 17 ianuarie, Romanița Iovan și fiul ei, Albert, merg în Munții Apuseni pentru două zile, acolo unde pilotul și-a pierdut viața.

‘Este bucuros că poate să facă ceva pentru tatăl lui și este normal să fie așa. Suferința niciodată nu o să dispară din suflețelul lui. Avea 7 ani. Lucrurile astea pentru el sunt foarte importante.

Comunicarea și vorbitul despre tatăl lui… Albert își aduce aminte foarte multe chestii despre tatăl lui. Sunt foarte importante pentru el și mă bucur că pot să fiu alături de el și să-l sprijin în direcția asta’, a declarat Romanița Iovan, în exclusivitate, pentru VIVA!. anul trecut.

După drama care s-a petrecut în Apuseni, Albert s-a maturizat și își pune și acum întrebarea cum de nimeni din avion nu l-a putut salva și pe tatăl lui.

S-a maturizat precoce. În momentul ăla am zis copilul ăsta gândește ca un om matur. Un medic care a fost în avion m-a sunat și mi-a spus că cei de la Colegiul Medicilor vor să-i ofere o diplomă în onoarea tatălui lui. L-am consultat pe Albert. După două zile i-am zis exact cum a zis Albert. Albert mi-a zis că nu are nevoie de nicio diplomă și că el nu înțelege cum dintr-un avion plin cu medici nu a fost în stare niciunul dintre ei să-l ajute pe tatăl lui. Copil la 7 ani.

Copilul a spus esența foarte clar. Albert a crescut în acest interval de timp cu această traumă, suferință, însă acum se bucură când mergem în Apuseni. Încercăm să facem din drumul nostru până acolo un fel de comemorare. Eu am spus și o mai zic că Adrian a lăsat acolo toată energia lui. Până urcăm acolo tot timpul este soare.‘, a dezvăluit Romanița Iovan la Interviurile VIVA!.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter