Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT, după ce a fost victima hackerilor: "Au cerut bani de la prietenii mei în numele meu!"

Publicat pe

Gabriel Dorobanţu a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT. Artistul este victima unei reţele de hackeri care foloseau cartele de telefon clonate pentru a comite diverse achiziţii ilegale şi fraude.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cântărețul Gabriel Dorobanțu a picat pradă hackerilor. Aceștia i-au spart conturile bancare și au comandat produse scumpe. Dorobanțu spune că i-a fost furată și identitatea pe Facebook, acolo unde s-au cerut bani în numele său.

În jur de 50 de persoane au fost prejudiciate, printre care Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova, surorile Bambi, Gabriel Cotabiță, Adrian Nartea și alte vedete, de către 14 escroci, iar paguba se ridică la 100.000 de lei. Din fericire, artistul Gabriel Dorobanțu a reușit să-și recupereze prejudiciul.

Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT, după ce a fost victima hackerilor: "Au cerut bani de la prietenii mei în numele meu!"Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT, după ce a fost victima hackerilor: "Au cerut bani de la prietenii mei în numele meu!"

„Mi-am recuperat prejudiciul și merg la audieri. Am văzut că lipseau bani, am făcut sesizate către bancă şi mi-au dat banii. Nu era o sumă mare, dar erau banii mei (…) Nu știu cum au făcut (infractorii, n.r.), nu e treaba mea. Prima atentionare a fost când am primit telefon de la compania de telefonie mobilă că am făcut comandă de telefon foarte scump.

Am negat, am insistat că nu e comanda mea (…) S-au încărcat cartele pe aboamentul de net, telefon și televizor, s-a vorbit cu prietenii mei de pe Facebok și li s-a cerut bani, mulți au dat. Am înțeles ca sunt sume destul de mari”, a declarat Gabriel Dorobanţu înainte de a fi audiat de procurori, potrivit Antena 3.

14 membri ai reţelei de escroci au fost reţinuţi. Prejudiciul se ridică la 100.000 lei. Pe lista victimelor se află şi alte nume din showbiz, între care Jean de la Craiova şi Bambi.

Joi, la DIICOT urmează să fie audiaţi mai mulţi păgubiţi dintr-o listă impresionantă, de aproximativ 50 de nume.

Citește și:

Îl mai ții minte pe Gabriel Dorobanțu? Cum trăiește artistul la aproape 70 de ani și de ce nu s-a căsătorit niciodată. Motivul e neașteptat!

Cum petrecea Fuego sărbătorile în copilărie și ce educație a primit din partea părinților: „Mama îmi făcea poftele, dar eram și pedepsit” / EXCLUSIV

Mirabela Dauer a avut cancer. Dezvăluiri în premieră despre lupta pe care a dus-o împotriva bolii: „Încă mai fac tratament”

Și Adrian Nartea a fost în vizorul hackerilor

„Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală.

În sensul că seria number nu corespundea. Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte', a declarat Adrian Nartea.

Cum acţionau escrocii

Infractorii obţineau numărul de telefon al viitoarelor victime şi apoi solicitau operatorului de telefonie mobilă să transfere numărul pe o altă cartelă.

După ce intrau în posesia unei cartele cu numărul respectiv, lucrurile deveneau simple pentru infractori: sunau să facă diverse achiziţii.

Mai mult, ei aveau posibilitatea să facă autentificarea în doi paşi pe diverse reţele sociale sau servicii de e-mail, la care schimbau parolele, şi lanţul infracţional continua şi în aceste medii.

Astfel a constatat Gabriel Dorobanţu că a fost victima unei escrocherii.

Infractorii au intrat pe contul său de pe o reţea de socializare şi au cerut sume de bani, care să fie trimise prin metode rapide, de pildă, prin Revolut. Au fost oameni de bună credinţă care au marşat la astfel de anunţuri, crezând că trimit banii cunoscutului interpret.

De asemenea, Dorobanţu a fost sunat de compania de telefonie mobilă şi înştiinţat că a achiziţionat un telefon foarte scump. Consternat, artistul a spus că nu el a făcut acea achiziţie şi astfel povestea a ieşit la iveală.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter