Detalii neștiute de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Semnificația eșarfei mov pe care a purtat-o toată familia

Publicat pe

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai, la vârsta de 87 de ani și a fost înmormântat pe 22 mai, cu onoruri militare. Familia, prietenii și oamenii care l-au iubit l-au condus pe ultimul drum au respectat dorințele regretatului actor și înmormântarea a fost organizată respectând o simbolistică anume. Chiar și eșarfele mov purtate de familie au avut o semnificație aparte!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Simona Florescu, fosta soție, Ioana Dichiseanu, fiica, și Anastasia, nepoțica, au purtat toate sacouri albe la înmormântarea din 22 mai a celebrului Ion Dichiseanu, culoarea preferată a marelui actor.

Detalii neștiute de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Semnificația eșarfei mov pe care a purtat-o toată familiaDetalii neștiute de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Semnificația eșarfei mov pe care a purtat-o toată familia

Ion Dichiseanu a fost considerat unul dintre cei mai eleganți bărbați ai României, iar preferatele lui erau costumele albe, fiind numit de multe ori „Lordul', datorită eleganței de care a dat dovadă.

Astfel că, într-o zi tristă și în semn de respect și apreciere pentru cel care le-a fost întotdeauna aproape, cele mai importante femei din viața regretatului actor s-au îmbrăcat în alb și negru. Nu doar ele au avut așa ținute, ci și maestrul ceremoniei funerare, femeia blondă care a atras atenția la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Este vorba despre Gabriela Lucuțar, scrie click. ro.

„Două nopți nu am dormit, pentru că totul a fost foarte din scurt, de pe o zi pe alta. La domnul Dichiseanu, ca și la alți artiști, totul a fost personalizat și am ținut cont de dorințele familiei, am mers mult pe simbolistică. Spre exemplu, apropiații au ținut să poarte sacoul de culoare albă, pe care l-am purtat și eu, pentru că dânsul iubea culoarea alb, întotdeauna se îmbracă mereu în alb și era o emblemă a eleganței.

Eșarfele mov nu sunt niște eșarfe simple. Sunt eșarfe pe care domnul Dichiseanu le arunca de pe scenă publicului. Cele purtate de familie, pe care le-a aruncat apoi în mormânt, au fost personalizate cu chipul dânsului și cu numele lui', a declarat aceasta pentru Click!.

Citește și: Dramele care i-au marcat viața lui Ion Dichiseanu.A fost luat prizonier, în copilărie și și-a găsit sora decedată

Citește și: Ion Dichiseanu, ultimul interviu. Ce regret avea:„Nu am putut să…

Citeste si: Povestea de iubire dintre Ion Dichiseanu și Sara Montiel. Cum s-au cunoscut și cine i-a despărțit

Ion Dichiseanu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare și aplauze

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost înhumat sâmbătă în aplauzele a peste 200 de oameni, care și-au dorit să-și ia un ultim „rămas bun” de la artist, în timp ce detașamentul militar a dat onorul, efectuând trei salve de pușcă.

Mașina mortuară care a transportat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a mers prin București cu ușa din spate deschisă. În difuzoare au fost difuzate mai multe melodii intrepretate de artist de-a lungul carierei.

Printre cei care au venit la cimitir să-i aducă un ultim omagiu lui Ion Dichiseanu s-au numărat Monica Anghel, Aurel Pădureanu, fostul soț la Corneliei Catanga, sau Mihai Alexandru, tatăl artistei Andra.

La înmormânatre a fost prezent și Gigi Becali. „Aveam așa o prietenie cu el, mai venea pe la mine, mai vorbeam. Era credincios. Să-l ierte Dumnezeu’ a spus Gigi Becali, la ieșirea din capelă.

„Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume', mesajul familiei, pe coroană

Ioana și-a iubit tatăl mai presus de orice pe lume și era de așteptat să facă un gest emoționant la căpătâiul lui Ion Dichiseanu, Tânăra a scris un mesaj emoționant pe coroana de flori, mesaj simplu, dar extrem de sugestiv, care arată dragostea sinceră pe care familia i-a purtat-o: „Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume', este mesajul de „adio' al familiei. Ioana și Simona au ales pentru ultimul drum al lui Ion Dichiseanu o coroană în formă de inimă, din trandafiri albi și cale.
 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter