Jean de la Craiova a avut o copilărie grea, marcată de sărăcie: "Strângeam hârtii, cartoane, măturam"

Publicat pe

Jean de la Craiova sau Jean Dumitrache, pe numele său real, a făcut o serie de dezvăluiri despre trecutul său și, mai ales, despre copilăria sa marcată de sărăcie, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D. Cântărețului de manele nu îi este rușine cu trecutul său, ba chiar este mândru că a putut să se ridice de jos, indiferent de greutățile cu care s-a confruntat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Născut și crescut în cartierul bucureștean Pantelimon, viața lui Jean de la Craiova a fost una plină de suișuri și coborâșuri, artistul trăind o copilărie grea, marcată de sărăcie. La 51 de ani, manelistul recunoaște că i-a fost extrem de greu când era copil, mai ales că părinții lui s-au despărțit când avea doar 12 ani.

„Părinții mei s-au despărțit, iar eu și frații mei am rămas cu mama. Cu un singur salariu era foarte greu să te ții și de școală. (…) Nu mai făcea față mama! Fiind mic mi-am dat seama că mai trebuie ceva.

În blocul în care stăteam era un magazin de mobilă unde m-am dus să muncesc; m-am rugat, pur și simplu, să fac orice, pentru 25 de lei pe zi.

Jean de la Craiova a avut o copilărie grea, marcată de sărăcie

Veneam de la școală, fugeam la mobilă, strângeam hârtii, cartoane, măturam (…) Cu bănuții treceam strada, unde era un aprozar, și luam ce puteam, cartofi, fasole, să ne facă mama de mâncare', a povestit artistul la Kanal D.

Citește și: Cine este mama fiului lui Jean de la Craiova.Femeia avea 17 ani când s-au cunoscut

Citește și: Cum arată fiica lui Jean de la Craiova la 23 de ani:'Are un prieten, e ok'

Citește și: De ce nu se căsătorește Andreea Marin cu Adrian Brâncoveanu:'Nu trăim după…'

După ce a fost măturător la mobilă, Jean de la Craiova începuse să-și câștige pâinea montând piesele de mobilier.

„În fiecare zi primeam câte o fisă de 5 lei. 15 lei pe zi toți frații să-i avem să ne luăm pachet la școală. Adică luam un baton de 3 lei și 2 lei un lapte și băgam în ghiozdan. De multe ori nu aveam posibilitățile astea.

Ne-a fost greu câțiva ani până ne-am mărit și fratele meu s-a angajat, eu mă mai descurcam, de la măturător la mobila, am început să merg la etaj să montez și primeam mai mult’, a conchis el.

Jean de la Craiova a moștenit talentul de la bunicul său

Jean de la Craiova a reușit să se ridice, indiferent cât de greu i-a fost în copilărie și acum este un artist cu milioane de fani. Este un manelist popular, dar și o vedetă de televiziune îndrăgită, cu un simț al umorului care l-a ajutat să câștige simpatie și în rândul telespectatorilor.

Referitor la talentul lui la muzică, acesta spune că l-a moștenit de la bunicul lui.

„Da, cred că de la bunicul. Sângele apă nu se face. Tataie, Dumnezeu să îl odihnească, era romanțier, îl urmăream cu foarte mare atenție când înregistra la casetă romanțe. Am rămas uimit, eram mic. Îl ascultam cu drag. Când mergeam în vacanță la țară, după ce am început să ascult romanțe, m-am angajat la fermă, acolo lucram în vacanță.

Venea dimineața la 5 și te lua vagonul, tractorul și ne dădea 20 de lei pe zi.

Și dădeai cu sapa la porumb. (…) Șeful de echipă de acolo cânta la nunți, era lăutar. Aici a pornit toată treaba. Și avea un acordeon verde, mic și cânta. (…) Și el cânta acolo și solistul lui, care era bolnav, nu putea să meargă sâmbătă și m-a luat pe mine la cântare.', a mai povestit Jean de la Craiova la Kanal D. 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter