Legătura neștiută între Benone Sinulescu și Nadia Comăneci: "A venit miliția la ușă, ea era atât de speriată de..."

Publicat pe

Benone Sinulescu a avut o relație de prietenie cu marea gimnastă Nadia Comăneci. În cartea „Nadia și Securitatea', istoricul Stejărel Olaru, expert în istoria serviciilor de informații, a relatat o întâmplare ce i-a avut protagoniști pe Benone Sinulescu și Nadia Comăneci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

În cartea „Nadia și Securitatea', scriitorul Stejărel Olaru prezintă varianta lui despre agresiunile la care ar fi fost supuse gimnastele la lotul naţional de către antrenorul Bela Karolyi. Un episod din carte îl are în prim-plan pe Benone Sinulescu, regretatul interpret de muzică populară care s-a stins ieri.

Nadia le-a povestit jurnaliștilor cum a fugit de antrenorul său, înainte de o deplasare în Mexic, iar mai apoi s-a întâlnit cu Benone Sinulescu.

Jurnaliști: – Știu povestea. Ai fugit la Benone Sinulescu.

Nadia: – Am fugit pentru că dl. profesor a spus că „Fii atentă că acum, când mergem în Mexic, trebuie să mănânci aer. Dar vezi că și aerul îngrașă!”. Eu am fugit, am mers pe jos întâi la gară, apoi nu știu cum am ajuns pe Calea Victoriei pe jos. Am mers la alimentară și am cumpărat cașcaval, că nu mai puteam de foame.

– Și ai mâncat cașcaval? Campioana olimpică a mâncat cașcaval pe stradă? Și până la urmă ce-ai făcut?

– M-am dus la Benone, i-am spus și lui.

– Am auzit că ai plâns în seara aia.

– Da, pentru că de câte ori m-a chemat cineva „mare” eu nu am spus nimic de dl. profesor.

Citește și: Soția lui Benone Sinulescu, îngenuncheată de durere după moartea artistului:„Ieri am făcut 40 de ani de la căsătorie’

Citește și: Benone Sinulescu, adevărul despre relația cu Irina Loghin:„Dacă iubirea a fost ascunsă, să rămână aşa’

Citește și: De ce a intrat Alexandru Arșinel în conflict cu Romică Țociu și Cornel Palade:„ Nu i-am dat afară’

„Era speriată, că s-a săturat de Karolyi'

În seara zilei de 9 septembrie 1977, telefonul Ștefaniei Comăneci a sunat la ora 21:51. Telefonul din Onești era în acea perioadă ascultat de serviciul secret. La capătul celălalt al firului era Benone Sinulescu, care i-a povestit mamei Nadiei cum a recuperat-o pe aceasta din oraș, cu un taxi.

Nadia ajunsese la Benone după ce mai întâi o căutase pe cântăreața Irina Loghin, cu care era prietenă, dar care nu răspunsese. Acesta i-a povestit mamei Nadiei: „Ea, săraca, într-un fel era speriată, că s-a săturat de Karolyi. (…) Karolyi i-a vorbit urât, că „vei mânca aer, dar numai o singură gură, că două te îngrașă”. „Vreau la mama, vreau să plec la mama”, îmi zicea”.

După două zile, are loc a doua discuție dintre Benone și Ștefania, mama Nadiei, în care interpretul de muzică populară îi povestește acesteia cum a fost luată fiica ei de Miliție:

„Săraca, îi bătea inima când a(u) venit după ea atâția. A venit întâi un milițian și ea era atât de speriată. (…) Vă imaginați că a trebuit să știe tot blocul, dar ce a fost groaznic pentru mine, faptul că a venit atâta miliție la ușă. A plecat liniștită (nr. în cantonament). Mi-a fost milă, pe cuvânt!”, citează gsp.ro.

Benone Sinulescu a murit pe 18 noiembrie

Benone Sinulescu a încetat din viață pe 18 noiembrie. Artistul se confruntase în ultima perioadă cu o penumonie ce i-a șubrezit și mai mult starea de sănătate.

Soția acestuia a decarat că artistul a refuzat internare.: „Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19', a spus soția artistului.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter