Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte: "A avut loc o întâmplare foarte ciudată"

Publicat pe

Mihai Bendeac a aflat că a murit Ion Caramitru în timpul unui spectacol. Întâmplarea face ca Bendeac a simțit nevoia să urmărească un interviu cu Ion Caramitru chiar cu o seară înainte ca maestrul să închidă ochii pe vecie, presimțind astfel ce urmează să se întâmple.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Mihai Bendeac își amintește un moment foarte special cu Ion Caramitru. L-a surprins pe marele actor în timpul unei repetiții pentru un spectacol la Teatrul Național. Cu o admirație simțită prin toți porii, Mihai Bendeac a rămas uimit de emoțiile pe care Ion Caramitru le transmitea în timpul repetițiilor.

Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte: "A avut loc o întâmplare foarte  ciudată"Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru, cu o seară înainte: "A avut loc o întâmplare foarte  ciudată"

Fostul director al Teatrului Național repeta pentru piesa „Neguțătorul din Veneția', de William Shakespeare, unde avea rol principal și juca personajul Shylock. Din păcate, de o lună, Ion Caramitru a anulat toate spectacolele, fiind internat la Spitalul Elias, unde a decedat, duminică, 5 septembrie, în urma unei infecții în sânge. 

Actorul de comedie a avut parte de o întâmplare neobișnuită, de parcă a simțit că moartea lui Ion Caramitru avea să se întâmple.

Chiar cu o seară înainte de anunț morții fostului director de la Teatrul Național, fără niciun motiv anume, Mihai Bendeac a căutat să vadă un intnerviu pe care Ion Caramitru i l-a oferit Eugeniei Vodă, în emisiunea Profesioniștii, de la TVR. Clipul a fost publicat pe 26 august pe Youtube. 

„A avut loc o întâmplarea foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care l-a dat pentru „Profesioniștii”, pe care l-a avut cu Eugenia Vodă.

Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a mai venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o.

Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că noi am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. 

E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!', a povestit Mihai Bendeac pentru Actualitate.net.

Citește și: Cum arată soția lui Ivan Patzaichin, femeia care i-a schimbat viața

Citește și: Cine este Sandy Medini de la Splash! Vedete la apă.A învins cancerul

Citește și: Ion Caramitru a murit.Era internat de câteva săptămâni

Mihai Bendeac l-a idolatrizat pe Ion Caramitru

Mihai Bendeac se numără printre actorii care l-au admirat și idolatrizat pe Ion Caramitru, despre care are are numai cuvinte de laudă.

„Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut doua spectacole la National, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentație m-am dus să vad sala, să verificăm acustica și așa mai departe.

Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete.

Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului', a mai declarat Mihai Bendeac.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă