Cum a reușit Mircea Diaconu, în tinerețe, să facă și teatru, și film, în paralel: "M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul" / EXCLUSIV

Publicat pe

Dat fiind că a iubit în egală măsură și teatrul și filmul, Mircea Diaconu a reușit să le facă pe amândouă în paralel, deși nu era deloc simplu. El a recurs la un artificiu, pentru a putea fi prezent în același timp, și la repetițiile de la Teatrul Bulandra, dar și la filmările pentru pelicula 'Filip cel bun'. Actorul aștepta să își facă apariția regizorul Liviu Ciulei la Bulandra, ca apoi să dispară și să ajungă pe platourile de filmare de la Buftea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Recent, Mircea Diaconu a făcut o mărturisire de culise, la ani de zile distanță de la debutul său în film. La Festivalul de film CineMAiubit de la Brașov, Diaconu a povestit cum a reușit să penduleze între teatru și film. În general, conducerea teatrelor îi lăsa foarte greu pe actorii angajați să lucreze la filme, în paralel cu spectacolele.

Cum a reușit Mircea Diaconu, în tinerețe, să facă și teatru, și film, în paralel: "M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul" / EXCLUSIVCum a reușit Mircea Diaconu, în tinerețe, să facă și teatru, și film, în paralel: "M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul" / EXCLUSIV

Citește și: Mircea Diaconu a devenit actor împotriva voinței tatălui său: „M-a certat, m-a lăsat să înțeleg că nu sunt bun de nimic”

Citește și: Mircea Diaconu dezvăluie secretul căsniciei de 42 cu Diana Lupescu: „Gândim la fel, simțim la fel”

Citește și: Cum se descurcă Valentina Pelinel ca mamă și ce sacrificii a făcut pentru mariajul cu Cristi Borcea: „Viața în căsnicie este o provocare. Am avut de înfruntat dificultăți și situații tensionate' / EXCLUSIV

Citește și: Drama Mariei Buză: „Nu am fost un copil dorit. A existat atunci o încercare nereușită'. Mama artistei a încercat să facă avort când era însărcinată cu ea

Mircea Diaconu: 'Acest film a însemnat, practic, primul rol de film pe umerii mei'

Mircea Diaconu a luat parte la Festivalul de film CineMAiubit de la Brașov, unde s-a difuzat pelicula 'Filip cel bun'. Celebrul actor, care cochetează și cu politica de ani de zile, a dezvăluit cum a reușit să fie prezent în două locuri – și la repetițiile de la Teatrul Bulandra, dar și la filmările pentru 'Filip cel bun' – pe vremea când filma pentru pelicula regizată de Dan Pița.

'Îmi place această idee, mi se pare o sărbătoare. Pentru mine e o bucurie. Acesta e cel mai important lucru. Dar, acest film a însemnat practic, primul rol de film pe umerii mei, să zic cu responsabilitatea unui om de greutatea aceasta. Faptul că nu e o joacă nu l-am simțit chiar de la început. Dar, pe traseu, curgeau filmările și simțeam pe umerii mei. Pe de altă parte, vă fac și o mică bucurie de culise', a declarat Mircea Diaconu pentru viva.ro, la Brașov, cu puțin înainte de a se difuza filmul 'Filip cel bun' (19750, în care a jucat în tinerețe.

Mircea Diaconu: 'În același timp, trebuia să merg și la film'

Mircea Diaconu a povestit că, în perioada în care filma la 'Filip cel bun', avea repetiții la Teatrul Bulandra, pentru spectacolul 'Elisabeta l'.

'Exact în acel an, când au început filmările la 'Filip cel bun', la Teatrul Bulandra, care a fost un mare teatru, condus de domnul Liviu Ciulei… Domnul Ciulei monta un spectacol care se numea Elisabeta l, un spectacol în care toți actorii erau în toate scenele. Este vorba despre un spectacol care a făcut istorie, la vremea lui. Și, în fiecare zi de repetiție la teatru, trebuia să fiu acolo.

În același timp, trebuia să merg și la film. Cred că în doar o secvență nu eram și eu. Cum m-am descurcat eu la vremea aceea? Uitați cum! Și mărturisesc, pentru că acum nu mai contează', a declarat Mircea Diaconu, la Festivalul de film Cinemaiubit de la Brașov.

Mircea Diaconu: 'M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul'

Mircea Diaconu a relatat că Liviu Ciulei nu l-a lăsat la filmările unei pelicule pe Ion Caramitru, deși a venit personal regizorul Mircea Moldovan să îi roage pentru acest lucru. De aceea, Mircea Diaconu și-a pregătit o strategie.

'Când am început repetițiile la Elisabeta l, la noi în teatru a venit un regizor, Mircea Moldovan. Și a venit la domnul Ciulei drăguț, amabil. Și am spus: 'Maestre, am mare nevoie de Ion Caramitru la filmul meu puțin, o săptămână'. Ciulei i-a zis: 'Nu se poate, nicio zi'. L-a refuzat categoric. Eu eram cu un scaun mai încolo și auzeam discuția. M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul. Și nu știam ce să fac. Și, iată ce am făcut. Aveam o mașinuță veche, Dacia 1100. Și dimineața la 10 deja, aveam două-trei cadre trase; pentru că se filma în oraș, și veneam apoi la teatru', a povestit Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu: 'Așa am izbutit fără să deranjez pe nimeni'

Mircea Diaconu a mai povestit cum era atmosfera de la repetiții și cum îl aștepta pe Liviu Ciulei, pentru a putea pleca la filmările filmului. Actorul a vrut să nu supere pe nimeni, însă și-a dorit să-și poată duce, în același timp, ambele proiecte mai departe.

'Domnul Ciulei venea la 10.30. Și venea cu cafea. La vreo oră, timp în care discuta plăcut cu actorii. De fiecare dată, nu intra direct pe scenă la repetiții în stilul german. Era o atmosferă, o vrajă… și eram acolo. La un moment dat, zicea așa: 'Hai să începem scena cutare!'. Și striga: 'Mircea! Păi, era aici…' Și se bloca în scena aia toată ziua, în care nu eram eu. Iar eu făceam filmul. Și așa am izbutit fără să deranjez pe nimeni, să nu supăr pe nimeni și să fac absolut cele două lucruri, în același timp', a mai declarat Mircea Diaconu.

Foto: Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă