De ce va primi Mugur Mihăescu 150.000 de euro de la stat: "Aștept banii"

Publicat pe

Mugur Mihăescu așteaptă cu nerăbdare ajutorul promis de statul român pentru investitorii HoReCa, pentru a combate efectele negative ale pandemiei. Prin urmare, în luna august, în conturile fostului actor de la Vacanța Mare vor intra 150.000 de euro, care îl vor ajuta să-și pună afacerile pe picioare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mugur Mihăescu deține trei pub-uri în Centrul Vechi al Capitalei, care a mers foarte bine până în pandemie, însă totul s-a dus de râpă odată cu restricțiile și închiderea HoReCa. Un an și jumătate mai târziu, statul român este pregătit să urmeze exemplul altor state UE și să acorde ajutoare financiare proprietarilor de restaurante.

De ce va primi Mugur Mihăescu 150.000 de euro de la stat: "Aștept banii"De ce va primi Mugur Mihăescu 150.000 de euro de la stat: "Aștept banii"

„Europa a făcut acest lucru încă de acum mai bine de un an.

Europa i-a ajutat aproape pe loc pe cei care au afaceri asemănătoare cu ale mele. La ei s-a putut, la noi nu s-a putut face acelaşi lucru, iar ajutoarele vin la aproape un an şi jumătate de la declararea stării de urgenţă din cauza pandemiei.

Şi spun că vin aceste ajutoare fiindcă tocmai am semnat contractul în acest sens. Mai aştept doar banii, efectiv, care vor intra în conturi cel mai probabil în cursul lunii august.” , a declarat actorul, pentru Playtech.ro.

Încet, încet, Mugur Mihărescu spune că se pune pe picioare și caută angajați pentru că mulți dintre oamenii care lucrau în afacerile sale și-au căutat alte joburi în perioada pandemiei.

„Azi pot spune că am 35 de angajaţi. Aş avea nevoie de vreo 60, dar nu am de unde să fac rost de ei, fiindcă cei care au lucrat în domeniul acesta au plecat pur şi simplu, s-au reorientat spre altceva ca să-şi câştige pâinea.”, a încheiat Mugur Mihăescu, pentru sursa citată.

Citește și: O mai ții minte pe Lavinia Miloșovici?

Citește și: Insula Iubirii revine la Antena 1.

Citește și: Oana Cuzino pleacă de la PRO TV.

„Criza va fi una de proporții, cu efecte în cascadă'

În urmă cu un an, Mugur Mihăescu era disperat și prevestea o criză financiară de proporții, dacă statul nu intervine urgent să-i ajute pe cei din HoReCa.

Mihăescu cerea atunci Guvernului să scutească barurile, cafenelele, restaurantele și hotelierii de taxe pe salarii până când va trece această criză, pentru a putea păstra angajații, și mai ales să suspende impozitul specific, care taxează barurile și restaurantele nu în funcție de profit, ci pe numărul de scaune.

„Scaunele sunt goale în perioada asta, așa că poate să vină ANAF și să le ia pe toate. Impozitul specific își avea rostul în condiții normale, când se puteau estima niște încasări ale restaurantelor”, a afirmat actorul.

Mihăescu mai solicita atunci, de asemenea, intervenția BNR asupra băncilor comerciale pentru a îngheța ratele la credite atât ale firmelor din domeniu, cât și ale populației, așa cum se întâmplă în alte țări afectate de coronavirus.

„Iar ANAF ar trebui să înceteze popririle pe conturi acum, în cazul în care firmele întârzie plata taxelor”, mai declara Mihăescu pentru profit.ro.

„Criza va fi una de proporții, cu efecte în cascadă asupra multor domenii din economie, dacă Guvernul, oricare ar fi el, nu va lua măsuri imediate! Lanțul trofic se distruge dacă dispare o singură specie, și așa e și aici: nu e vorba doar de HoReCa, pentru că în circuit sunt angrenați producători, transportatori, revânzători și așa mai departe, deci alte sute de mii de oameni, care la rândul lor au familii. Cu ei ce se va întâmpla?

E timpul ca acest Guvern să-și dea testul maturității și să arate că este 100% liberal și că sprijină antreprenorul român, care asigură locuri de muncă, astfel încât să trecem împreună peste acest hop al istoriei. Daca va face așa, îl asigur că va rămâne în istorie ca primul guvern liberal adevărat al României, după Bratieni. Daca nu, va fi în curând doar o tristă viroză politică, căreia, cu siguranță, românii îi vor găsi vaccinul”, a încheiat Mugur Mihaescu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter