Nadia Comăneci, dezvăluiri despre primul 10 de la Montreal: "Eu eram concentrată pe următorul aparat"

Publicat pe

Nadia Comăneci era doar o copilă când a devenit Zeița de la Montreal, în anul 1976. A reușit să obțină prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Tabela nici măcar nu era programată pentru o astfel de situație. Când Nadia a primit nota de 10, pe tabelă s-a văzut punctajul 1,00. Ulterior, gimnasta a devenit cea mai medaliată sportivă din istoria României.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Acum, Nadia Comăneci a acordat un interviu celor de la Fanatik, pentru prima oară după 10 ani în care nu a mai făcut asta pentru presa din România. Cu această ocazie, Zeița de la Montreal a vorbit și despre semnificația acelui moment istoric și modul în care i-a marcat viața.

„Îmi amintesc că în acel moment tot ce îmi doream era să îmi fac exercițiul cât mai bine, fără greșeală, ca și la antrenamente. În clipele în care se afișa prima notă de 1.00, cum arăta tabela care nu era pregătită pentru o notă de 10, eu eram concentrată pe următorul aparat… Atunci nu am înțeles exact ce se întâmplă, importanța acelei note”, a mărturisit Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci, dezvăluiri despre primul 10 de la Montreal: "Eu eram concentrată pe următorul aparat"Nadia Comăneci, dezvăluiri despre primul 10 de la Montreal: "Eu eram concentrată pe următorul aparat"

Nadia Comăneci, dezvăluiri despre momentul istoric de la Montreal

Acea notă de 10 avea să fie doar prima din seria de 7 note maxime, pe care Nadia le-a primit la acea ediție a Jocurilor Olimpice. A primit, în total, trei medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz. După doar 4 ani, Nadia Comăneci a mai câștigat încă patru medalii olimpice: două de aur și două de argint.

„Jocurile Olimpice reprezintă pentru orice sportiv testul suprem, cea mai râvnită medalie. Fiecare sportiv muncește din greu pentru a ajunge la Olimpiadă și visează la un loc pe podium. Și pentru mine, Jocurile Olimpice au reprezentat cel mai mare vis.

Abia mai târziu, după ce am revenit în țară, am realizat că rezultatele obținute erau mai mult decât niște rezultate bune. Și în timp am înțeles și unicitatea momentului și reperul istoric pe care l-am atins prin multă muncă”, a adăugat Nadia, pentru sursa citată anterior.

Citește și: Detalii șocante despre relația dintre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu, în presa italiană: „Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri și tortură!

Citește și: Culisele unei povești de dragoste controversate! Ion Dolănescu și Nadia Comăneci ar fi fost la un pas de căsătorie:”S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală”

Citește și: Donald Trump a dat-o afară pe Nadia Comăneci: „Te iubesc, dar ești concediată!” Ce replică i-a dat campioana României

Citește și: Ce pensie primește Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a tuturor timpurilor, de la statul român. Există o altă sportivă care încasează mai mulți bani

Ce spune Nadia despre cariera ei în gimnastică

La fel ca orice alt sportiv de performanță, și Nadia Comăneci a fost nevoită să facă sacrificii. Însă, senzația pe care a trăit-o atunci când a urcat pe podium, merită orice efort, susține campioana.

„Este adevărat că am făcut istorie la o vârstă foarte tânără, rezultatele mele rămânând în memoria publicului, dar cred că sunt mulți sportivi români meritoși care au făcut ca România să fie cunoscută și respectată. Sunt mândră de toate medaliile pe care le-am obținut în competițiile de gimnastică. Fiecare a însemnat recunoașterea unei pregătiri intense și depășirea propriilor limite. Medaliile olimpice au, într-adevăr, un loc aparte în palmaresul oricărui sportiv.

Sunt dovada că drumul ales a fost cel corect și că a meritat fiecare sacrificiu făcut de-a lungul său. Ceea ce simte un sportiv atunci când urcă pe podiumul olimpic și primește o medalie olimpică este atât de intens încât nu poate fi descris în cuvinte. E o fericire, amestecată cu mândrie și satisfacție, greu de explicat. Și îmi doresc ca sportivii noștri tineri să ajungă să trăiască o astfel de experiență unică”, a declarat Nadia.

Sportul face parte în continuare din viața Nadiei Comăneci. Chiar și fiul ei îi calcă pe urme, iar soțul campioanei a fost tot sportiv de performanță.

„Și fiul meu Dylan se antrenează foarte des în sala de gimnastică. Dar mai ales am continuat să susțin gimnastica și tinerii gimnaști de pretutindeni, dar mai ales din țara mea, România. Cred că este foarte important să dai mai departe din ceea ce ai învățat și să îi susții pe cei care luptă pentru performanță și perfecțiune. Iar când sunt martora unor momente mari din gimnastică, așa cum a fost și revenirea Larisei Iordache sau rezultatele Anei Maria Bărbosu, sunt foarte fericită”, a adăugat Nadia Comăneci.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter