Detalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu. Nu avea niciodată bani la el, dar ținea mereu în buzunar un anumit obiect

Publicat pe

Se știe că Nicolae Ceaușescu nu purta niciodată bani la el, însă nu avea buzunarele complet goale atunci când ieșea din casă pentru că nu pleca nicăieri fără un anume obiect. Cei care l-au cunoscut îndeaproape pe Nicolae Ceaușescu știau că fostul președinte are grijă să nu-i lipsească din buzunar pașaportul.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Au trecut 30 de ani de la moartea lui Nicolae Ceaușescu și continuă să apară detalii neștiute din viața fostului dictator. Se spune că nimeni nu l-a văzut vreodată pe Nicolae Ceaușescu având bani la el sau măcar un portofel. Mai mult, se spune că acesta nu avea, nici măcar, actele de identitate la el. Fiind cunoscut de absolut toată lumea, nu mai avea nevoie de acest document.

Cel care a vorbit despre acest lucru a fost Marin Neagoe, șeful Direcției a V-a a Securității. El este unul dintre personajelele care mergea peste tot cu Președintele Republicii Socialiste România și îl cunoștea bine pe dictatator.

Legat de motivul pentru care nu avea niciodată bani la el, fostul dictator comunist nu avea nevoie! De ce? Pentru că nici el și nici soția lui, Elena Ceaușescu, nu plăteau nimic atunci când ieșeau din casă. Nu plăteau nici măcar chirie și nici la restaurante nu mergeau niciodată, ci preferau să ducă o viață de lux, acasă.

„Nu l-am văzut niciodată pe Ceauşescu cu bani la el. Nu avea niciodată nevoie de bani, nici în ţară şi nici în vizitele externe pe care le făcea. El mânca la Gospodăria de Partid, avea frizer, croitor, tot ce-i trebuia, deci n-avea el nevoie de bani. La restaurant n-a fost niciodată, toată viaţa lui, deci n-a avut de plătit vreo notă', a spus Marin Neagoe într-un interviu citat de stiridinlume.ro.

Deși nu purta niciodată portofelul cu bani sau actul de identitate la el, totuși Nicolae Ceaușescu avea un obiect pe care îl purta adesea în buzunar. Este vorba despre pașaport, pe care îl lua atunci când călătorea în străinătate, în vizite de lucru.

Nicolae Ceaușescu a ieșit prima dată peste graniță pe vremea Regelui Mihai, la o conferință comunistă desfășurată în Bulgaria. Acest aspect este confirmat de primul pașaport al lui Ceaușescu, eliberat în martie 1945, atunci când Ministerul de Interne i-a emis pașaportul celui care îndeplinea pe atunci, la 27 de ani, funcția de secretar al Comitetului Central al UTC.

Detalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu. Nu avea niciodată bani la el, dar ținea mereu în buzunar un anumit obiectDetalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu. Nu avea niciodată bani la el, dar ținea mereu în buzunar un anumit obiect

Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceauşescu a fost singurul lider comunist care a stabilit relaţii diplomatice cu RFG (1967) şi singurul care nu a rupt legăturile cu Israelul după Războiul celor Şase Zile (1967). Totodată, preşedintele Republicii Socialiste România a fost şi unicul şef al unui stat din lagărul socialist membru al Băncii Mondiale şi al FMI.

Deși a fost președintele Republicii din 1965 până în 1989, nu avea cel mai mare salariu din țară. În anul 1984, salariul lui Ceaușescu era de 15.000 de lei, în condițiile în care, în acele vremuri, un dolar american valora 30 de lei. Astfel, Ceaușescu câștiga 500 de dolari.

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, au fost uciși chiar în ziua de Crăciun. După ce au fost condamnați, la data de 25 decembrie 1989, soții Ceaușescu au fost împușcați.

Citește și:

Corina Chiriac era în dizgrația Elenei Ceaușescu, din cauza rochiilor sexy. Artista avea cele mai frumoase picioare din țară!

Detalii neștiute despre dieta lui Nicolae Ceaușescu. Din teama de a nu fi otrăvit, mergea în deplasări cu mâncare de acasă

De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham. Regina Angliei s-a ascuns într-un… tufiș!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter