Prințul Louis va fi botezat pe 9 iulie. De ce este o zi de două ori specială pentru Elisabeta a II-a

Publicat pe de Oana Pantazi

Cel de-al treilea copil al Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, și al Prințului William va primi taina botezului curând, iar ziua aleasă are o însemnătate dublă pentru familia regală. Prințul Louis va fi botezat pe 9 iulie, o zi extrem de importantă pentru străbunica lui, Regina Elisabeta a II-a.

Prințul Louis va fi botezat pe 9 iulie.

Prințul Louis va fi botezat pe 9 iulie.

Mezinul Prințului William și al lui Kate Middleton s-a născut pe 23 aprilie, iar pe 9 mai Prințul Louis va fi botezat, la doar două luni și jumătate. Mai mult ca sigur, alegerea datei creștinării micului prinț nu este una întâmplătoare, ea fiind un omagiu adus străbunicii sale, Regina Elisabeta a II-a a Angliei. Ce semnificație are ziua de 9 iulie pentru suverană? Acum 71 de ani, pe data de 9 iulie 1947, Regina și Prințul Philip își anunțau logodna.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, în ziua nunții lor.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, în ziua nunții lor.

Cuplul regal s-a logodit în cadrul unei ceremonii private, cu un an înainte de nuntă, pe data de 9 mai, când, la fel ca Prințul Harry și Meghan Markle, și-au anunțat logodna și au pozat pentru fotografiile oficiale la Palatul Buckingham. Anul acesta, exact în ziua aniversării logodnei lor, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip vor participa la botezul celui mai mic strănepot al lor, la capela regală de la Palatul St. James. Deși a renunțat la îndatoririle sale oficiale, din cauza stării precare de sănătate și anul acesta nu a participat la parada Trooping the Colour, Prințul Philip nu va lipsi de la botezul Prințului Louis, așa cum nu a lipsit nici de la nunta nepotului său Prințul Harry cu Meghan Markle. În plus, numele micului prinț are o semnificație specială pentru Prințul Philip – acesta era și numele unchiului și mentorului său, Louis Mountbatten, ultimul vicerege al Indiei.

Prințul Louis, alături de surioara lui mai mare, Prințesa Charlotte

Prințul Louis, alături de surioara lui mai mare, Prințesa Charlotte

Ultimele detalii despre botezul Prințului Louis

Recent, Palatul Kensington a dat mai multe detalii despre eveniment: Botezul Prințului Louis va avea loc luni, pe data de 9 iulie, la Capela Regală a Palatului St. James. Prințul Louis va fi creștinat de către Arhiepiscopul de Canterbury, Reverendul Justin Welby, iar slujba va începe la ora 16 și va dura aproximativ 40 de minute'. Se presupune că botezul lui Louis, la fel ca și în cazul fraților săi mai mari, Prințul George și Prințesa Charlotte, va fi unul intim. Acum cinci ani, de exemplu, la botezul lui George, au participat doar membrii familiei, patru membri ai familiei lui Kate Middleton, cei șapte nași ai copilului împreună cu soțiile lor – în total 22 de personae.

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter