Raed Arafat a spus ce trebuie să aibă românii în casă, în această perioadă: „Nu are rost să inducem panică”

Publicat pe

Raed Arafat a spus ce trebuie să aibă românii în casă, în această perioadă. Mulți români sunt îngrijorați de consecințele pe care războiul dintre Rusia și Ucraina le-ar putea avea asupra țării noastre. În acest context, Șeful Ministerului Afacerilor Interne, a vorbit public despre dezinformare. Ba mai mult, Raed Arafat a spus clar ce nu trebuie să lipsească din casele cetățenilor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Raed Arafat a spus ce nu trebuie să lipsească din casele românilor. După ce în ultimele zile românii au intrat în panică din cauza dezinformării, Raed Arafat a ieșit public cu un mesaj pentru aceștia. El a subliniat episoadele îngrijorătoare de la benzinării și supermarket, lămurind motivele pentru care oamenii au luat cu asalt rafturile cu ulei. Iată ce a declarat!

Raed Arafat a spus ce trebuie să aibă românii în casă, în această perioadă: „Nu are rost să inducem panică'Raed Arafat a spus ce trebuie să aibă românii în casă, în această perioadă: „Nu are rost să inducem panică'

Acesta a vorbit inclusiv despre ceea ce românii trebuie neapărat să aibă în casă! Nu este vorba despre ulei sau benzină!

Citește și: Ce români vor fi chemați la luptă în caz de război. Ce persoane sunt exceptate

Citește și: Când redevine armata obligatorie în România. Cine va fi încorporat în caz de război

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

Citește și: Simona Pătruleasa, totul despre relația cu fiica ei, Ingrid: „Are o personalitate puternică. Nu e genul de copil care…’/ EXCLUSIV

Raed Arafat a spus ce trebuie să aibă românii în casă, în această perioadă

Raed Arafat a spus ce nu trebuie să lipsească din casele românilor. Șeful DSU a ieșit public și a vorbit despre necesitățile materiale ale românilor. Acesta a subliniat că proviziile cu benzină și ulei făcute de oameni nu sunt relevante în contextul actual. Totodată, Raed Arafat a tras un semnal de alarmă cu privire la dezinformarea în masă a cetățenilor.

Deci, nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă… Ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări', a început el.

Ba mai mult decât atât, el a spus clar că oamenii trebuie să aibă în case stocuri obișnuite, care au mai fost recomandate în trecut.

La acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe', a declarat șeful Ministerului Afacerilor Interne.

Așadar, în acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă fiecărei familii să aibă un plan de urgenţă, dar şi un kit de supravieţuire care să conţină bunuri şi obiecte suficiente pentru ca oamenii să supraviețuiască între 3 și 5 zile. În acest kit este recomandat să existe apă, alimente conservate, haine, dar și încălțăminte rezistentă.

Totodată, kitul trebuie să conținăn și obiectele de îngrijire personală, o trusă de prim-ajutor, medicamente de strictă necesitate, o lanternă cu baterii de rezervă, actele de identitate şi un telefon mobil cu acumulator de rezervă.

Sursă foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter