Reacția dură a Magdei Vasiliu, după ce Raed Arafat a intervenit în cazul Florin Busuioc

Publicat pe de Alina Dan

Se spune că nimic nu se compară cu durerea unei mame care își vede copilul în suferință. Iar jurnalista Magda Vasiliu cunoaște din plin această durere. De mai bine de un an, de când fiul ei a fost diagnosticat cu cancer, fosta știristă trăiește un coșmar. S-a luptat cu boala, s-a luptat cu suferința, dar și cu sistemul medical românesc viciat de guverne și de experimente eșuate.

De fiecare dată când a avut ocazia, Magda Vasiliu a strigat durerea ei și a altor români aflați în situații asemănătoare, sperând că se va face auzită și că va schimba în bine medicina românească aflată în stază. Așa s-a întâmplat și după ce s-a aflat public despre situația neferictă în care se află actorul Florin Busuioc și despre intervenția publică în miez de noapte a lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este important să se înțeleagă că Magda Vasiliu nu a avut nimic de contestat în legătură cu intervenția medicală promptă în cazul lui Florin Busuioc, om pe care îl apreciază și a cărei valoare nu i-a contestă. Ce reclamă Magda este modul în care, susține ea, persoane de la vârful unor instituții, în cazul acesta SMURD, aleg să devină mai vizibile, mai disponibile mai 'corecte' ca oricând atunci când este vorba despre persoane publice.

'Ce mi plac mie politicienii ăștia care în momentul în care o persoană publică are probleme, sar instant cu explicații, soluții etc….Mă uit la R. Arafat vorbind despre Busu și-mi aduc aminte cum m-au sunat și pe mine atunci când n-am mai putut și am făcut publică situația incredibilă în care mă aflăm. De parcă până la mine nu mai fuseseră sute de mame cu copii bolnavi puse la pământ de legile lor tâmpite. Sigur nu le-a sunat nimeni. Sper din tot sufletul ca Busu să fie bine, să-și revină. E un reper în România…. Și mai sper ca dl Arafat  verifice dacă e adevărat că șeful de la Cardiologie din Craiova și-închis telefonul ca să nu fie solicitatȘi să mai verifice de ce în Craiova doar un singur medic poate face intervenții de genul celei care i-a salvat viață lui Busu. Dacăși închidea și el telefonul?!? Apoi, să vină să vorbească…. Sausă vorbească dl Arafat & Co despre toți pacienții, nu doar despre cei care apar la tv. Multă sănătate și putere lui Busu, pentru în fond, asta contează acum cel mai mult', spune Magda Vasiliu.

Florin Busuioc, doborât de infarct

Florin Busuioc a ajuns noaptea trecută la Spitalul de Urgență din Craiova, după ce a făcut infarct pe scenă și a fost resuscitat de trei ori. La spital, medicii au decis că trebuie operat de urgență și l-au băgat în sala de operații, pentru montarea unui stent. Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt medicii care l-au operat pe Busu și i-au salvat viața.

Pe de altă parte, șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, conf. univ. dr. Octavian Instrătoaie, neagă faptul că și-ar fi închis telefonul atunci când ar fi fost contactat de conducerea unității medicale pentru a se prezenta în Unitatea de Primiri Urgențe, unde fusese adus actorul Florin Busuioc în stop cardio-respirator.

O luptă pe viață

În urmă cu mai bine de un an, Magda Vasiliu anunța că fiul ei, Vlad Andrei, suferă de cancer. Acesta este acum îngrijit în Italia, iar mama lui a dezvăluit drama prin care trece. Pe lângă suferinţa de a-şi vedea copilul bolnav, ea trebuie să se lupte şi cu sistemul medical românesc, lovindu-se de birocraţia binecunoscută, în timp ce, în Italia, Vlad a fost internat fără ca părinţilor lui să li se ceară vreun act.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter