Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze dintr-un motiv incredibil, deși are dureri mari

Publicat pe de Oana Pantazi

Pentru o nonagenară, suverana Marii Britanii are o vitaliate de invidiat și încă își îndeplinește cu succes îndatoririle oficiale, deși starea ei de sănătate nu e prea bună. Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze, chiar dacă durerile de genunchi îi dau de furcă…

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Fiecare apariție a suveranei Marii Britanii la evenimentele oficiale este ireproșabilă, zâmbetul de pe chipul suveranei nelăsând nicio clipă se se ghicească faptul că este chinuită de dureri specifice vârstei. La o etate la care alții se bucură de pensie deja de 20 de ani, ea este încă în plină activitate, chiar dacă o parte din îndatoriri i-au fost preluate de către membrii mai tineri ai familiei regale, printre care și Meghan Markle. Deși ar trebui să fie supusă de urgență unei operații, Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze, iar motivul este unul greu de înțeles pentru mulți dintre noi – Regina se teme că, în cazul unei operații, recuperarea ar dura prea mult și ea nu ar fi în stare să-și onoreze îndatoririle oficiale!

Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze, deși are dureri mari.

Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze, deși are dureri mari.

Chiar dacă Prințul Philip (97), soțul ei, a renunțat la orice fel de îndatorire oficială încă de anul trecut – recent acesta a suferit și o operație la șold –, Elisabeta a doua e încă verde și reușește să fie prezentă la aproape toate evenimentele din agenda oficială. Vizite, recepții, manifestări în aer liber – Regina a fost prezentă la toate, însă agenda tot mai încărcată îi accentuează problemele de sănătate. Durerile de genunchi, cauzate probabil de gonartroză sau poliartrita reumatoidă, specifice vârstei, nu sunt ușor de îndurat, mai ales în momentele în care suverana este obligată să stea în picioare.

Regina Elisabeta a II-a, la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle.

Regina Elisabeta a II-a, la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a refuză să se opereze, de teamă că nu va mai putea multă vreme să-și îndeplinească îndatoririle. Vorbea cu prietenii ei, în timpul evenimentului Chelsea Flower Show, și spunea că genunchii îi dau de furcă. Se împotrivește însă operației din cauza duratei mari a recuperării. Este extrem de vitează. Oamenii din generația ei și a lui Philip se luptă cu problemele și merg înainte. Iar Majestatea Sa nu dorește să creeze agitație în jurul acestui subiect', a declarat o sursă pentru The Sun. În pofida problemelor de sănătate – săptămâna trecută a lipsit de la un eveniment important –, Regina a participat totuși la Queens Young Leaders Award, la Palatul Buckingham, evenimentul urmând să fie preluat de Prințul Harry și Meghan Markle. Dacă ne gândim însă că Elisabeta a II-a conduce, cu mână de fier, destinele Marii Britanii de 66 de ani, cu siguranță își va face datoria până la capăt.

 

Foto: Hepta

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter