Relația specială dintre Ana Morodan și Ovidiu Buta. Stilistul este primul bărbat din București care a învățat-o cea mai importantă lecție

Publicat pe de Alina Dan

Ei i se mai spune și 'Contesa  digitală', el este unul dintre cei mai apreciați stiliști și cei mai autoritari critici de modă de la noi. Relația specială dintre Ana Morodan și Ovidiu Buta s-a redus până acum la un context destul de larg: moda. Recent, însă, o mărturisire a celebrei bloggerițe de stil personal a dat consistență acestei prietenii.

Într-o postare publică, Ana Morodan vorbește despre primii săi ani în București, despre încredere și prietenie și mai ales despre cum să nu te abați de la scopul pe care vrei să i-l dai vieții tale – 'Oricând! Oricum! Oriunde!'.

Noi ne știm din Gaia, ai o geantă scumpă și pari cam «prețioșică», ce te face să crezi că o să te descurci că asistență mea?' Asta mă întreba acum 7 ani, în bistroul hotelului Hilton, Ovidiu Buta. Restul e istorie. Nimeni în viață asta nu m-a învățat, ocrotit și ghidat cu atât de multă lejeritate și lipsă de încrâncenare ca Ovidiu. Atunci când o industrie întreagă s-a uitat la mine cu sprânceana ridicată, neștiind ce forță va deveni online-ul, el m-a creditat. Mi-a fost mentor, consilier, șef, partener și psiholog. N-am devenit stilist (firesc, abia știu să mă îmbrac pe mine), dar Ovidiu a devenit parte din familia mea.

În ultima noastră zi de muncă împreună, în «biroul nostru», bistro Athenee Hilton, Ovidiu și cu mine ne beam cafeaua. Ne-am luat la revedere stabilind că ne vom vedea oricum la o altă cafea în 3 zile. Țin minte că înainte să ies pe ușă l-am auzit strigând: Morodan, să nu te uiți în laterale, mergi înainte! Oricând, oricum, oriunde!'.

Contesa digitală

Tiparul ei este departe de idealul în industrie. Minionă, cu forme apetisante și trăsături puternice, Ana Morodan s-a remarcat la scurt timp de la venirea în Capitală, din mult mai relaxatul Ardeal, ca una dintre bloggerițele de fashion cu condei. Și cu un simț estetic de necontestat.

Când o privești, e mai mult retro, când analizezi, însă, ce magii face în online încât are zeci de mii de followeri, realizezi că mănâncă digital pe pâine. Postările ei efervescente și criticile pertinente, precum și maniera amuzantă și lucidă de abordare a stilului personal au făcut din ea o autoritate în domeniu. Și i-au adus și bani.

Acum, titlului de 'Contesă digitală' i se adaugă acela de 'antreprenoare de succes', pentru că, la 33 de ani, în cazul Anei Morodan munca este pasiune.

'Muncesc, muncesc, muncesc, fac o pauză și apoi iar muncesc. Pare stahanovist pentru o „contesă digitală’, dar adevărul e că toate lucrurile bune vin sigur doar cu efort. Nu am prea multă încredere în noroc', spunea ea într-un interviu acordat VIVA!.

Ovidiu, jurnalistul stilist. Sau viceversa

Dacă, în urmă cu câțiva ani, trebuia să te decizi dacă Ovidiu Buta este mai întâi jurnalist și apoi stilist, sau invers, ți-ar fi fost destul de greu. Deținător al unor premii de excelență atât în jurnalism, cât și în modă, Ovidiu le face pe amândouă cu măiestrie. Tocmai aceste două calități au făcut posibil firescu relației cu Ana Morodan, înțelegerea și încurajarea demersurilor ei.

Ovidiu a fost Senior Editor al unei reviste de nișă din domeniul textil,  editor de modă la emisiunea Doinei Levintza – „Levintza prezintă' și s-a ocupat de imaginea MTV Stylissimo. A semnat articole în reviste fashion de prestigiu și a realizat proiecte de modă sau teatru la Londra, News York, Chicago, Paris și Milano. Acum este stilist și director de modă la GQ Magazine, iar colaborarea lui cu revista VIVA! nu este deloc de neglijat.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter