Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște. Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski într-o înregistrare video 

Publicat pe

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște, după apelul făcut de Organizația Națiunilor Unite (ONU). Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune, într-o nouă înregistrare în care se adresează populației, că speră în continuare la pace. Papa Francisc a susținut și el propunerea ONU pentru un armistițiu în Ucraina de Paștele ortodox.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște din acest weekend. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski face apel către populație să nu-și piardă speranța pentru pace, chiar dacă au ajuns în ziua 58 de război.  

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște. Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski într-o înregistrare video Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște. Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski într-o înregistrare video 

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de armistiţiu de Paşte. Asta arată foarte bine cum liderii acestei țări tratează credința creștină și una dintre cele mai importante sărbători ale ei. Dar ne păstrăm speranța. Speranța pentru pace, speranța că viața va învinge moartea', a spus Zelenski în mesajul său postat azi-noapte pe canalul său oficial de Telegram, scrie Libertatea.ro

Citește și: Zelenski susține că Rusia va ataca țările din apropierea Ucrainei, dacă aceasta va fi cucerită:„Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte'

Citește și: Volodimir Zelenski a denunțat sute de violuri comise de soldații ruși asupra unor minore, copii și a unui bebeluș:„E înfricoşător'

Citește și: Cum arată buncărul în care se ascunde Zelenski, de 48 de zile:„Trebuie să fie întuneric aici'

Citește și: Ce semnifică hainele verzi pe care Zelenski le poartă de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina

Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște

Declarațiile președintelui Zelenski vin după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în acord cu Preafericitul Sviatoslav Shevchuk, șeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, a cerut un armistițiu timp de patru zile. De joi până duminică, pe durata Paștelui. Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri PolIanski, a declarat însă că solicitarea nu este „sinceră'. Motivul este că ar oferi luptătorilor ucraineni mai mult timp pentru a se înarma.

Papa Francisc a susținut și el apelul ONU pentru un armistițiu în Ucraina de Paștele ortodox: „nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu', scrie în comunicatul transmis joi de Vatican.

Mesajul Papei invocă protecția Domnului pentru ca „populația prinsă în zonele de război să fie evacuată și pacea să fie restabilită în curând'. De asemenea, li se cere „celor care conduc națiunile să asculte strigătul poporului pentru pace'.

Sursă foto: arhivă

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter