Şerban Copot a alergat împreună cu fiul lui pentru a veni în ajutorul copiilor bolnavi

Publicat pe

Şerban Copot şi fiul lui cel mare, Tedi, au alergat în acest weekend în scop umanitar, cei doi oferindu-şi astfel ajutorul pentru copiii bolnavi de hemofilie din România.

 

Șerban s-a înscris în competiția „Strângem kilometri pentru pacienții cu hemofilie', inițiată de Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR),  alături de fiul său, Tedi, în vârstă de patru ani, cel mic învățând astfel despre importanța ajutorului acordat celor mai puțin răsfățați de destin.

 

Pacienții cu hemofilie luptă pentru supraviețuire și au nevoie de acces la tratament. Copiii diagnosticați cu hemofilie nu își pot trăi perioada copilăriei la fel ca și cei sănătoși. Ei nu pot face efort, nu se pot juca, cel mai mic traumatism le poate provoca sângerare, care necesită intervenție medicală imediată pentru a fi oprită. Dacă nu este tratată corespunzător, hemoragia poate amenința viața. Scopul evenimentului a fost de a strânge fonduri pentru înființarea celei de-a doua ediții a Academiei de Hemoflie. Acolo cei mici sunt învățați cum să gestioneze afecțiunea de care suferă, ce terapii sunt disponibile, cum îşi pot administra singuri tratamentul. Prin informare, educare şi prin acces continuu la tratament putem evita ca aceşti copii să ajungă să se pensioneze la vârsta de 30-35 de ani, aşa cum este cazul în prezent cu cei mai mulţi dintre tinerii diagnosticaţi cu hemofilie', declară Șerban Copoț.

 

Cu acces la tratament profilatic, toți copiii și adulții pot avea șansa la o viață normală. Tratamentul profilactic reduce probabilitate de sângerări articulare cu 68% și, totodată, înseamnă pentru pacient mai puține sângerări articulare, dureri ameliorate, complicații severe mai mici.

 

Şerban Copot a alergat împreună cu fiul lui pentru a veni în ajutorul copiilor bolnaviŞerban Copot a alergat împreună cu fiul lui pentru a veni în ajutorul copiilor bolnavi

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter