Smiley lansează piesa „Flori de plastic”

Publicat pe

Smiley lansează astăzi o piesă-manifest, Flori de plastic', cu un videoclip atipic, înscris la mai multe festivaluri internaționale de film din întreaga lume. Acesta este primul videoclip dintr-o serie de 10.  Totul sub numele de #Smiley10, o confesiune muzicală multimedia, un maraton de lansări și inovații ce vor fi dezvăluite în decursul unui an, pe data de 10 a fiecărei luni.

 

Smiley lansează piesa „Flori de plastic'Smiley lansează piesa „Flori de plastic'

 

 

Videoclipul piesei este unul atipic, un scurtmetraj de animație, înscris la mai multe festivaluri internaționale de film din întreaga lume, semnat de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlasceanu și Bogdan Topîrceanu, absolvenți de master de Arte Plastice la Universitatea Națională de Arte, București.

Realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animație tradițională cu tehnici digitale de animație 2D pentru efecte speciale, editare și compozitare, scurtmetrajul conceput ca videoclip pentru piesa Flori de plastic' este constituit din 3300 de cadre desenate digital și realizate în decurs de 3 luni. Scenariul și direcția grafică a scurtmetrajului „Flori de plastic” conturează, similar mesajului piesei, o lume dură, rigidă și copleșitoare în care sinteticul imită realitatea cu multă acuratețe.

Astfel, în scurtmetrajul animat, Smiley își cântă manifestul împotriva florilor de plastic' și ajunge în doar câteva minute de la tânărul la bătrânul Smiley, de la culoare la tern, de la aparent frumos la plastic, de la viață – la lipsa ei.

Ce mă îmbătrânește? Lipsa esenței, aparenta perfecțiune, forma fară fond. Flori de plastic' este o piesă în care îmbătrânesc de-a binelea și în care  povestesc de ce. Mi s-a părut că după ce am scris-o, am reușit cumva să opresc timpul, îmbătrânirea și efectele florilor de plastic' din jurul meu.', poveșteste Smiley despre noua sa piesă.

 

Ideea pieselor de 10 vine pentru a sărbători cei 10 ani de careieră solo pe care Smiley îi celebrează acest an și pe care îi va sărbători pe data de 1 iunie printr-un concert la Arenele Romane.

 

 

 

Bianca Ion

Foto: PR,Facebook 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter