Drama lui Tedy Ursuleanu, după Colectiv. Trăiește doar din pensie: "Nu pot folosi mâna bionică!"

Publicat pe

Tedy Ursuleanu, Mariana Oprea pe numele ei real, este una dintre victimele incendiului de la Colectiv, din 2015. La aproape șase ani de la tragedie, Tedy încă face eforturi uriașe să scape de amintirea acelei nopți, mai ales că flăcările au mutilat-o pe viață. Tânăra nu poate munci și trăiește doar din pensia de invaliditate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ca să îi salveze viața, medicii i-au amputat lui Tedy Ursuleanu patru degete de la mâna stângă. Tânăra a pierdut șirul operațiilor și, din păcate, nu poate folosi mâna bionică. Așteaptă o altă proteză, mult mai ușoară, și speră că va putea avea o viață apropiată de normal datorită acesteia.

Drama lui Tedy Ursuleanu, după Colectiv. Trăiește doar din pensie: "Nu pot folosi mâna bionică!"Drama lui Tedy Ursuleanu, după Colectiv. Trăiește doar din pensie: "Nu pot folosi mâna bionică!"

„De atunci, am pierdut numărul operațiilor, nici nu mai știu. Mai am de făcut câteva, dar nu sunt foarte urgente cum au fost celelalte pe care le-am făcut până acum.

A mai rămas doar partea estetică de făcut. A fost o perioadă grea pentru mine, peste care încerc să trec și acum, nu este deloc ușor, am momente când îmi apar acele clipe negre din viața mea, în minte.

Asta pentru că merg și acum, la o anumită perioadă de timp, la psiholog. Mâna bionică nu prea am mai folosit-o, este destul de grea pentru mine. Acum mi se face o proteză bionică în Scoția și aștept să o primesc. Am înțeles că este mult mai ușoară', a declarat Tedy Ursuleanu pentru impact.ro.

Citește și: Marea iubire a lui Florin Piersic se întorce în România. De ce refuză Gabriella Vlad Werner revederea:'E o poveste încheiată!'

Citește și: Legătura neștiută dintre Florin Condurățeanu și Dan Diaconescu.Au fost mai mult decât colegi la același post TV

Citește și: Unde a făcut Alexandra Stan cununia civilă și ce primar-vedetă i-a cununat:„Nu ne-am dorit să mergem la Primărie’/ EXCLUSIV

'Nu am loc de muncă'

Tedy Ursuleanu nu renunță la viața socială și spune că este implicată în numeroase proiecte, în ciuda tuturor problemelor de sănătate

Îmi place foarte mult ceea ce fac, am revenit la viața activă, nu mă dau bătută nicio clipă. Am luat permisul auto, este adevărat, dar momentan nu conduc', spune Tedy.

Tedy beneficiază de un mic ajutor financiar: 'Iau pensie de invaliditate. Suma nu o pot spune, însă banii pensiei variază în funcție de gradul de invaliditate. Nu lucrez, nu am un loc de muncă, trăiesc din banii pe care îi primesc de aici', a mai spus ea.

Tedy a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza' şi a urmat cursurile Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu'. Este arhitect, iar înainte de tragicul eveniment a lucrat ca graphic designer, la o firmă de publicitate.

Documentarul Colectiv a avut dublă nominalizare la Oscar

Documentarul în care Tedy Ursuleanu vorbește despre cel mai trist eveniment din viața ei se luptă pentru trofeul Oscar la categoriile „Cel mai bun film străin al anului’ și „Cel mai bun documentar’.

„Am primit cu mare emoție vestea, am întrat online cu o oră înainte să aștept anunțul!!! Este extraordinar faptul că a ajuns atât de departe, am avut un mix de sentimente.

Când am auzit numele Colectiv pentru nominalizare premiului mi-au dat lacrimile efectiv, de bucurie pentru reușita filmului și de tristețe pentru suferința celor implicați’, declara Tedy Ursuleanu în martie 2021.

foto: arhivă proprie, cinemagia.ro, news.ro, playtech.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter