Trecutul lui George Burcea: "Am locuit într-o mașină, furam pepeni și pâine de foame"

Publicat pe

Știați că George Burcea a fost marinar? Ei bine, actorul a dezvăluit recent cum a ajuns să aleagă acest drum și care au fost persoanele care l-au ajutat să-și vadă visul cu ochii. Totodată, fostul soț al Andreei Bălan a povestit că a locuit pe stradă, într-o mașină, iar de foame fura pepeni și pâine din piață.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Actorul George Burcea s-a remarcat în mai multe filme și apariții TV, printre care la show-ul „Ferma – Orășeni vs. Săteni', de la Pro TV. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din București, însă înainte de a ajunge actor, George Burcea și-a câștigat existența din alte meserii.

Trecutul lui George Burcea: "Am locuit într-o mașină, furam pepeni și pâine de foame"Trecutul lui George Burcea: "Am locuit într-o mașină, furam pepeni și pâine de foame"

Invitat la podcastul „Stai să zic eu', cu Dragoș Mușat (Tetelu) și Cosmin Natanticu, George Burcea a dezvăluit că în liceu s-a hotărât să se facă marinar. Cel care i-a stârnit ideea de a pleca pe mare a fost un vecin, fost marinar. L-a încurajat să nu se plafoneze și să accepte o viață simplă la țară, ci să plece mai departe, peste mări și țări. La propriu!

Când a auzit că se fac și bani frumoși din meseria asta, lui George i s-a aprins un beculeț și ideea de a pleca pe mare i-a rămas în minte. Un an mai târziu, vecinul respectiv i-a reamintit lui George ideea cu marinăritul. Acesta i-a promis că îl ajută în acest drum dacă decide să plece pe mare.

„Eu nefiind potent financiar, când am auzit că se fac bani din marinărie, am zis că asta voi face! Le-am zis alor mei că voi pleca la liceu la Botoșani și mai departe mă fac marinar!”, povestește George, chiar dacă ai lui nu au fost de acord atunci cu planul lui. I-au spus că nu îl mai primesc acasă dacă va face acest lucru.

George Burcea a fugit de acasă la 18 ani

„Anul ăsta fac 18 ani de când am fugit de acasă”, spune George.

„Am plecat cu Valerică (nr. vecinul său), într-o dimineață pe la ora 4 și m-am înscris la liceu. Am stat la el în apartament două săptămâni și apoi două săptămâni am stat pe stradă. Fiicele lui Valerică au plecat în Italia și nu puteau să mă lase singur la ele în casă, așa că am stat pe stradă. Nu știam orașul Botoșani, aveam la mine un rucsac cu casete și am găsit o piață mică și am stat vreo săptămână acolo. M-am întâlnit apoi cu un băiat care mi-a propus să stau la el în garsonieră, dar nu aveam nici un ban.

În fiecare seară furam pepeni din piață și dimineața pâine, de foame. Și asta mâncam. În cele din urmă am reușit să mă angajez și am avut bani de chirie pentru garsoniera băiatului respectiv. Dar apoi nu mi-a mai răspuns la ușă și mi-a furat și lucrurile”, își amintește George Burcea, care s-a întors iar pe stradă.

Un al prieten l-a lăsat să stea în mașina lui și a locuit două luni acolo, chiar în fața blocului în care stătea atunci iubita lui de acum, Viviana Sposub.

Citește și: Adda a aflat de la ce i se trage boala de piele:„Fac șoc anafilactic din cauza…’

Citește și: Ce decizie a luat Anamaria Prodan, în plin scandal de divorț cu Reghe:„Mizeria asta nu mai poate să continue!’

Citește și: „Bravo, ai stil! Celebrities’ revine la Kanal D.Când începe cel de-al șaptelea sezon

Viața lui George Burcea, ca o telenovelă

George Burcea a scris despre trecutul său, mai ceva ca o telenovelă, în cartea pe care o va lansa în toamnă. Actorul își amintește de toți oamenii care l-au ajutat în viață.

„De Revelion, în perioada 2003-2004, eram la Botoșani și a venit un amic de-al unui prieten de-al meu, la care stăteam în apartament. Era unul dintre cei mai bogați oameni din Botoșani, la acea vreme, Cătălin îl cheamă. I-am spus că vreau să mă fac marinar și că vreau să ajung în Constanța.

Apoi, îmi povestește că a cumpărat o casă la Eforie Sud, că nu stătea nimeni și că ar avea nevoie de cineva care să aibă grijă de casă.

Câteva luni mai târziu mi-am încheiat situația la liceu, eram în clasa a IX-a și mi-am făcut transferul la Eforie Sud, pentru clasa a X-a. Acum este unul dintre cei mai buni prieteni de-ai mei', își amintește actorul.

A dat spagă 1.000 de euro să se facă marinar

George Burcea și-a urmat visul, astfel încât după terminarea liceului s-a înscris la Facultatea Maritimă în Constanța.

„Imediat după ce-am terminat facultatea am dat șpagă 1.000 de dolari. La liceu, mă apropiasem de doamna mea dirigintă, a fost ca o mamă pentru mine. I-am spus că îmi doresc să devin marinar, că am fost la o agenție să pot să plec pe mare și mi-a cerut șpagă 1000 de dolari, iar dacă îi dau banii imediat, pot pleca pe mare în cinci zile.

Doamna dirigintă s-a uitat la mine, s-a dus, iar în câteva minute a venit și mi-a dat banii. Era foarte bogată (…).

Am plecat pe mare, am fost marinar doi ani de zile. Bunicii mei erau foarte supărați că fugisem de acasă (…)', a mai povestit actorul.

George Burcea a avut o relație cu Andreea Bălan, cântăreața de care acum e în divorț. Cei doi au împreună două fetițe.

În prezent, George Burcea trăiește o poveste de iubire cu Viviana Sposub, alături de care a participat la „Ferma. Orășeni vs Săteni', de la PRO TV. 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter