Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania, după ce a avut un edem pe corzile vocale: „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să...” / EXCLUSIV

Publicat pe

Tudor Chirilă a dezvăluit noi detalii despre operația suferită în Germania, după ce a avut un edem pe corzile vocale. În noul număr al revistei VIVA!, juratul de la Vocea României ne-a spus de ce a ales să treacă prin intervenția chirurgicală în străinătate și nu în țară. Totodată, ne-a povestit și cu ce amintire plăcută a rămas în urma momentului delicat. Iată confesiunea îndrăgitului artist!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Tudor, se împlinește curând un an de când am vorbit ultima dată și stau și mă întreb dacă să risc întrebându-te ce-ai mai făcut în perioada asta, pentru că mă tem că nu avem destul spațiu în revistă, dar totuși o s-o fac… Cum a fost pentru tine 2022, până acum?

2022 a fost un an amestecat, dar prefer să extrag din el lucrurile bune: turneul cu „Visul American, spectacolul Teatrului de Comedie, după piesa lui Eric Bogosian „Drinking in America, în regia Iarinei Demian, pe care l-am plimbat prin 20 de orașe și l-am jucat de 27 de ori, la sediu. Apoi ar fi concertul Vama, de la Sala Polivalentă, o producție care a ieșit foarte bine și pentru care am muncit vreo două luni. S-au adunat și foarte multe idei de cântece care ar putea să se transforme într-un album, în 2023.

Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania, după ce a avut un edem pe corzile vocale: „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să...' / EXCLUSIVTudor Chirilă, despre operația suferită în Germania, după ce a avut un edem pe corzile vocale: „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să...' / EXCLUSIV

Citește și: Tudor Chirilă a fost operat, după ce a avut un edem pe corzile vocale:”Am sperat că va ceda la tratament, dar…”. Cum se simte acum

Citește și: Tudor Chirilă, dezvăluiri tulburătoare despre tatăl lui, după 23 de ani de la moartea marelui jurnalist sportiv:”Chiar el spunea că a primit o voce nouă după operație”

Citește și: Cristian Jitaru și Mona de la Puterea Dragostei divorțează la nici 3 luni de la cununia civilă:'Am bruscat-o puțin'

Citește și: Andrei Ungureanu, alias Omul cu Tourette, s-a căsătorit în secret cu iubita lui:„Acum vreo două săptămâni'. Când fac nunta

Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania, după ce a avut un edem pe corzile vocale

Recent, scriai că a fost o vară foarte grea pentru tine, după ce ai fost diagnosticat cu un edem pe corzile vocale și ai fost nevoit să treci printr-o operație. Spune-ne cum ai descoperit această problemă de sănătate și de ce ai ales să te operezi tocmai în Germania, și nu în România?

Am spus deja de foarte multe ori povestea asta. Când faci o intervenție chirurgicală, te interesează un chirurg specializat și care operează doar un anumit tip de afecțiune (în cazul meu, chist ori polip) sau, oricum, un chirurg care face doar laringe. Dacă omul ăla face 1000 de operații pe an, e bine. Apoi, ține și de tehnologia cu care poate lucra. Centrul MEVOC, din Hamburg, face doar intervenții pentru profesioniști vocali și au o echipă de terapie vocală formată din terapeut, osteopat și logoped – pentru alte cazuri.

Cum Gabi Duțescu, care a fost terapeutul meu ani de zile, a murit în vară, trebuia să găsesc mai ales un terapeut vocal care să lucreze cu mine post-operator. Pentru că adevărata provocare este cum revii la vocea ta și cum asta te poate ajuta să nu te întorci pe masa de operație. Pentru mine, lucrul cu Jale Papila, terapeutul de la MEVOC, care este și cântăreață de operă, a fost o experiență extraordinară, formatoare aș zice.

Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să cunosc această metodă, dar, mai ales, preocuparea unui om de a oferi încredere, suport psihologic și o stare permanentă de bine pacientului său. Un om care își îndrumă pacientul nu spre dependența de serviciile lui, ci spre o independență garantată de înțelegerea aplicării metodei de pregătire vocală. Am un nou prieten.

„Să te agiți mai puțin nu înseamnă să muncești mai puțin, ci înseamnă să te stresezi mai puțin'

Ce sfat i-ai da lui Tudor Chirilă cel de 20 de ani acum? Ai vreun regret?

I-aș spune să aibă mai multă răbdare, să nu se mai agite atât de tare, pentru că tot acolo va ajunge, dar dacă se agită mai puțin va ajunge la destinație mai relaxat. Să te agiți mai puțin nu înseamnă să muncești mai puțin, ci înseamnă să te stresezi mai puțin.

Care sunt planurile tale, pentru viitorul apropiat, în zona muzicală și de teatru? Și unde te vor putea vedea fanii tăi?

Planurile noastre pentru anul viitor sunt să facem mai multă muzică, să reușim să refacem turneul Vama neconvențional, care a fost un succes în 2021 și pe care n-am mai putut să-l facem în 2022, să joc „Visul american, să public cartea mea, Jurnal cubanez, care este aproape gata de tipar și să mă bucur de viață.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE DECEMBRIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Răzvan Lupică, Instagram, Facebook, Captură video

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter