Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani! Cum se simte actorul după ce a fost grav bolnav: "Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern"

Publicat pe

Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani pe 4 iunie! Actorul este în continuare slăbit, după ce a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu trei săptămâni. Valentin Uritescu a reușit să treacă și peste acest hop, iar soția sa a povestit cum au sărbătorit de ziua maestrului.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Valentin Uritescu a fost transportat într-o clinică privată pe data de 11 mai, atunci când s-a simțit rău, iar medicii i-au acordat ajutor și i-au făcut investigații. Acum, Valentin Uritescu este mult mai bine și a mâncat tort de ziua sa, pe 4 iunie.

Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani! Cum se simte actorul după ce a fost grav bolnav: "Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern"Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani! Cum se simte actorul după ce a fost grav bolnav: "Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern"

Cum se simte Valentin Uritescu și ce a făcut de ziua sa

Soția actorului, Valeria, a dezvăluit că starea de sănătate a actorului s-a stabilizat și, de ziua lui, l-a vizitat cu un tort.

'Soțul meu se simte mai binișor. Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern, care arată ca un hotel. Nu m-am uitat la bani, am considerat că merită, după toată viața, să fie bine îngrijit. Probabil că o să mergem la el cu un tort, să îl serbăm. Împlinește 81 de ani', a declarat pentru FANATIK, soția actorului, Valeria Uritescu.

Citește și: Soția lui Valentin Uritescu, primele declarații după ce actorul a fost internat: „I s-a întâmplat acest necaz. Sunt foarte îngrijorată’

Citește și: Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: „De multe ori nu poate vorbi!'

Citește și: Povestea de dragoste dintre Chef Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru a început la Vama Veche: Totul a plecat de la o poză’/ EXCLUSIV

Valentin Uritescu se află de doi ani la căminul pentru bătrâni

Valentin Uritescu este bolnav bolnav de Parkinson de la 33 de ani și se afla internat într-un centru de îngrijire modern de mai mult timp.

Pe 11 mai, maestrului i s-a făcut rău, motiv pentru care a fost internat într-un spital privat.

„Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.

Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale.

Marele actor are 80 de ani şi suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim despre o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă', a transmis Antena 3 atunci.

De ce boală suferă Valentin Uritescu

Acum un deceniu, Valentin Uritescu a hotărât să se retragă din lumina reflectoarelor, din cauza bolii degenerative de care suferă, Parkinson. Această afecțiune afectează sistemul nervos. Ea se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!, spunea Valentin Uritescu acum ceva vreme.

E lucid, dar are și zile în care nu poate vorbi'

E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare.

Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă', spunea Valeria Uritescu anul trecut.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter