Volodimir Zelenski ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin: „Evenimentele de la Bucea sunt de neiertat”

Publicat pe

Volodimir Zelenski ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin. Cu toate acestea, președintele țării vecine a declarat că Ucraina nu are altă opțiune decât să negocieze cu Rusia, pentru ca luptele să se oprească. Iată mesajul liderului ucrainean!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Volodimir Zelenski a transmis că ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin. Însă, președintele Ucrainei a declarat totodată că țara lui nu are altă opțiune decât să negocieze cu Rusia pentru a opri luptele. Războiul dintre cele două state a început pe 24 februarie și, din păcate, continuă și în prezent.

Volodimir Zelenski ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin: „Evenimentele de la Bucea sunt de neiertat'Volodimir Zelenski ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin: „Evenimentele de la Bucea sunt de neiertat'

Marți, 5 aprilie, Volodimir Zelenski a făcut noi declarații. Întrebat dacă el și Vladimir Putin vor purta discuții directe, cel dintâi a susținut că e posibil ca acest lucru să nu se întâmple. Președintele Ucrainei nu a dat însă detalii, notează Reuters.

Citește și: Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin.Cine îi va moșteni puterea președintelui Rusiei

Citește și: Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin.Ce a răspuns liderul de la Kremlin

Citește și: Anamaria Prodan, despre averea care trebuie împărțită la partaj:”Reghe nu are de unde să aducă tot ce a luat din casa noastră”

Citește și: Carmen Brumă a suferit o intervenție din cauza varicelor. Cum se simte acum:„Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă…'

Volodimir Zelenski ar putea să nu discute personal cu Vladimir Putin

„Ar fi uşor să spun „nu stau de vorbă cu tine şi e de înţeles după ceea ce ai făcut, de aceea„', a spus Volodimir Zelenski.

Mesajul președintelui Volodimir Zelenski survin după ce a acuzat trupele ruse că ar fi comis crime extrajudiciare în Bucea, o localitate situată la Vest de Kiev.

„Toţi, inclusiv eu, vom percepe însăşi posibilitatea de negocieri ca pe o provocare', a transmis Zelenski în cadrul unui interviu cu jurnaliştii ucraineni difuzat pe postul naţional de televiziune.

În continuarea declarațiilor, Zelenski a explicat că „Provocarea este internă, în primul rând proprie, o provocare omenească. Apoi, când te aduni, şi trebuie s-o faci, cred că nu avem altă opţiune'.

Zelenski consideră că evenimentele de la Bucea sunt de neiertat

De asemenea, președintele Ucrainei a susținut că evenimentele de la Bucea sunt de neiertat. Cu toate acestea, a afimat că Ucraina şi Rusia ar trebui să aleagă opţiunea dificilă de a continua discuţiile. Totodată, Zelenski a semnalat că Moscova ar trebui să recunoască fapte despre care se presupune că au fost comise de trupele ei, conform stirileprotv.ro.

Interfax, o agenție de presă rusă, a citat un viceministru rus de externe susținând că discuţiile continuă prin legătură video. Volodimir Zelenski a mai transmis că eforturile poporului său de de a respinge trupele ruse din Mariupol întâmpină dificultăţi. În timpul interviului televizat cu presa locală, Zelenski a spus că situaţia militară în oraşul-port din sud este „foarte dificilă”.

În același timp, Volodimir Zelenski a declarat că Turcia a propus un plan pentru a ajuta în ceea ce privește evacuarea răniţilor şi trupurilor neînsufleţite din oraş, dar a avertizat că iniţiativa depinde de voinţa lui Vladimir Putin.

Ce spune președintele Ucrainei despre Viktor Orban

În interviul televizat marţi, Volodimir Zelenski a mai apreciat că prim-ministrul ungar Viktor Orban va trebui să aleagă între Moscova şi „lumea cealaltă”. Președintele Ucrainei a susținut că liderul ungar se teme de influenţa rusă. În ceea ce-l privește pe Orban, acesta şi-a păstrat majoritatea la alegerile de duminică.

De partea cealaltă, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susținut că informațiile privitoare la uciderea civililor la Bucea ar fi „fake-uri' și că ele ar avea ca scop să discrediteze Rusia. În acest context, Moscova a anunțat că va prezenta „dovezi empirice” marţi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, prin care va demonstra că forţele sale nu au fost implicate.

„Acestea sunt ‘fake-uri’ maturate de imaginaţia cinică a propagandei ucrainene. (…) Au fost născocite pentru sume mari de bani', a susținut Dmitri Medvedev. Acesta e în prezent secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Sursă foto: Hepta, Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă