Tratamentul special prescris de medicii francezi pentru Nicolae Botgros. Era la un pas de comă din cauza COVID-19, dar acum se simte bine

Publicat pe

Starea de sănătate a dirijorului moldovean Nicolae Botgros, 67 de ani, care s-a îmbolnăvit de COVID-19 în urmă cu o săptămână, se îmbunătățește, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Guvernului, potrivit site-ului local cotidianul.md.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Nicolae Botgros a contractat noul coronavirus, iar până acum câteva zile, el era în stare gravă, potrivit declarațiilor medicilor. Artistul se afla internat la Terapie Intensivă, iar specialiștii spun că gravitatea stării lui se menține.

Pacientul nu a suferit o modificare substanțială a stării de sănătate. Gravitatea zilei de ieri se menține. Personalul medical implicat în tratarea sa asigură cel mai bun tratament’, a transmis Dorina Arsene, purtătorul de cuvânt al institului de Medicină Urgentă.

Acum, Nicolae Botgros pare să se simtă mai bine, iar plămânii lui par că răspund bine la tratamentul prescris de medicii francezi. Mai mult, spun specialiștii, și starea psihică a maestrului este una mult mai bună.

'Imagistic, se atestă resorbția inflamației pulmonare, saturația de oxigen este una bună. Starea psihologică a maestrului este pozitivă', a  declarat ministrul.

Conform sursei citate, Dumbrăveanu a menționat că schema de tratament prescrisă artistului a fost coordonată cu medici de la Spitalul Universitar din Paris, care au confirmat tratamentul corespunzător al acestuia, dar și a altor pacienți.

Confirmat cu noul coronavirus săptămâna trecută, Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la secția de Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

Tratamentul special prescris de medicii francezi pentru Nicolae Botgros. Era la un pas de comă din cauza COVID-19, dar acum se simte bineTratamentul special prescris de medicii francezi pentru Nicolae Botgros. Era la un pas de comă din cauza COVID-19, dar acum se simte bine

Fiul lui Nicolae Botgros a precizat că tatăl său nu este singurul infectat cu COVID-19, ci mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv.

Nicolae Botgros are 67 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Renumit pentru abilitățile sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii.

Nicolae Botgros: „Mi-am dorit și o fiică, toată viața'

Compozitorul și dirijorul Orchestrei Lăutarii Chișinău este și tată de fată, care a venit pe lume când avea 65 de ani. Artistul a vorbit recent despre cât de mult și-a dorit și o fiică.

Citește și:

Gabi Szabo, confirmată pozitiv cu COVID-19! „Nu suntem feriți în niciun fel de acest virus’

Raluca Pascu, primele declarații după ce Pepe a anunțat divorțul: „Stăm acum la părinți’

Ozana Barabancea a donat plasmă, după ce s-a vindecat de coronavirus: „Așa cum Dumnezeu m-a ajutat pe mine și eu ajut la rândul meu’

Citește și: Cum arată fiica lui Virgil Ianțu la 15 ani. Jasmina este o adolescentă superbă

Înainte să se nască fiul meu, Cristi, ni se spunea se spunea că este fată și eu mă bucurasem deja, îi găsisem și un nume, Cristina. Desigur că mi-am dorit și o fiică, toată viața, și uite că Dumnezeu până la urmă s-a gândit: Ăsta a muncit, a făcut lucruri frumoase, hai să-i dăm un cadou! Vreau să spun că Nicoleta este sănătoasă, frumoasă, mă bucur de ea și Dumnezeu să-i dea sănătate! Zi de zi mai scoate câte un cuvânt nou, spune câte ceva și ne bucurăm, a declarat Nicolae Botgros în emisiunea „Prima oră’, de la postul Prime 1, din Chișinău.


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter