Vivienne Westwood a murit. Creatoarea de modă avea 81 de ani

Publicat pe

Vivienne Westwood a murit. Vivienne Westwood, creatoarea de modă britanică, s-a stins din viață joi, la vârsta de 81 de ani. Anunțul trist a fost făcut de casa ei de modă, într-o declarație pe Twitter. Westwood a devenit faimoasă prin stilurile punk și new wave în anii 1970 și a îmbrăcat unele dintre cele mai mari nume din modă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vivienne Westwood a murit. Creatoarea de modă britanică Vivienne Westwood a încetat din viață joi, la vârsta de 81 de ani. Într-o declarație pe Twitter, casa de modă a mărturisit că Vivienne a murit înconjurată de familia ei în Clapham, sudul Londrei. Westewood a influențat și lumea muzicii. În magazinul său de îmbrăcăminte din Londra, „SEX', s-a format prima formație a mișcării punk britanice, Sex Pistols.

Vivienne Westwood a murit. Creatoarea de modă avea 81 de aniVivienne Westwood a murit. Creatoarea de modă avea 81 de ani

Vivienne Westwood a ajuns să transforme nonconformismul într-un stil de viață. Aceasta a revoluționat moda folosindu-se de obiecte banale, iar perioada punk a fost momentul ei de glorie. Westwood a continuat să creeze și să dicteze trendurile, devenind un simbol al modei.

Citește și: Ce spune Lidia Buble despre căsătorie și întemeierea unei familii:”Îmi doresc copii”

Citește și:De ce a făcut Brigitte Pastramă închisoare.Vedeta a trăit o serie de drame în tinerețe

Citește și:Alexandru Rafila, program de recuperare pentru pacienții cu long-COVID:”Persoane care n-au fost afectate în timpul bolii au fost afectate ulterior”

Citește și:Ce spune Anghel Damian despre sezonul 2 al serialului Clanul, de la PRO TV:”Depinde doar de…”

Vivienne Westwood a murit

Vivienne Westwood, celebra creatoare de modă britanică, a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani. Casa ei de modă a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare, declarând că Westwood a murit înconjurată de cei dragi, fără a oferii detalii despre cauza morții. „Dame Vivienne Westwood a murit în pace şi înconjurată de familia ei în Clapham, sudul Londrei. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne pentru a schimba lucrurile în bine”, a anunţat brandul ei de haute couture pe Twitter.

Într-o declarație, soțul și partenerul ei de colecție Andreas Kronthale au transmis un mesaj: „Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârşit şi ea mi-a oferit o mulţime de lucruri pe care să le pot duce mai departe. Mulţumesc, dragă Vivienne”.

Vivienne Westwood a fost un simbol al modei

Vivienne Isabel Swire s-a născut la 8 aprilie 1941 în satul Tintwhistle din Derbyshire. Aceasta a fost încurajată de părinții ei să active în domeniul meșteșugului. Vivienne avea o încredere de sine de invidiat, iar de mic copil și-a dorit să lucreze în domeniul modei. În anii 1970 a influențat moda fiind supranumită „the godmother of punk'. Totul a început cu un butic, în Londra, „Let it rock”, devenind extrem de faimos. Ulterior, împreună cu iubitul ei, Malcolm McLaren, au început să le creeze haine membrilor trupei  Sex Pistols.

Regina Marii Britani i-a înmânat ordinul de cavalerie creatoarei de modă, iar Vivienne a câștigat respectul multor persoane faimoase. Tricourile God Save the Queen, Anarchy in the UK şi Anarchist Punk Gang – The 1%ers, lansate de Vivienne Westdood, au devenit simbolurile curentului punk, potrivit evoke.ie.

Sursa foto: Profimedia

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter