Vlăduța Lupău susține alăptatul în public: "E ridicol să judeci o femeie pentru asta". Cum se descurcă artista când merge la evenimente / EXCLUSIV

Publicat pe

De curând, Vlăduța Lupău a devenit mamă și ne-a vorbit, printre altele, inclusiv despre alăptatul în public, un subiect în egală măsură delicat și controversat. Artista consideră că trebuie să hrănești copilul chiar atunci când îi este foame și că o poți face cu discreție, chiar dacă ești în public. De altfel, în timpul shootingului pentru VIVA! de octombrie, unde a pozat alături de Iair pe copertă, dar și alături de soțul ei, Vlăduța a făcut o pauză pentru a-și hrăni bebelușul la sân. Moment care a fost imortalizat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vlăduța Lupău susține alăptatul în public. Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pe 6 septembrie, iar de atunci adorabilul Iair le ocupă tot timpul. Deși nu a renunțat în totalitate la concerte, artista este mamă cu normă întreagă și se trezește de două ori pe noapte pentru a-l alăpta pe fiul ei. Artista spune că îi este greu doar când are evenimente.

Vlăduța Lupău susține alăptatul în public: "E ridicol să judeci o femeie pentru asta". Cum se descurcă artista când merge la evenimente / EXCLUSIVVlăduța Lupău susține alăptatul în public: "E ridicol să judeci o femeie pentru asta". Cum se descurcă artista când merge la evenimente / EXCLUSIV

Vlăduța Lupău susține alăptatul în public

În prezent, aveți un ajutor, în afară de părinți? Spuneai că nu vrei bonă. Te-ai răzgândit, între timp?

Momentan, ne ajută bunicii, dar pe viitor ne gândim și la o bonă, însă nu din comoditate sau pentru ca așa e la modă, ci pentru că programul nostru este unul destul de haotic și aglomerat, și obositor. O să avem nevoie de cineva care să stea în permanență cu noi.

El doarme în cameră cu voi sau separat?

Doarme în cameră cu noi, chiar în pat cu noi de multe ori, pentru că așa ne place! Dar în unele nopți de peste weekend, când eu sunt efectiv epuizată, atunci îl mutăm, ca să pot să mă odihnesc și eu. Vine doar de cele două ori pe noapte când trebuie să mănânce, iar în acele momente, dorm și eu, și el mâncând.

Citește și: Vlăduța Lupău, dezvăluiri în premieră după ce a devenit mamă. Cum i-a schimbat Iair viața: „A fost mai greu decât mă așteptam” / EXCLUSIV

Citește și: Vlăduța Lupău, imagini de la botezul fiului ei, Iair. A schimbat trei rochii, iar Andra a cântat

Citește și:Vlăduța Lupău și soțul ei, imagini de colecție cu fiul lor. Cum i-a surprins micuțul Iair:'Gen: Mai lasă-mă'

Citește și: Au apărut noi imagini șocante cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf.Șoferul impresarei rupe tăcerea, după ce ar fi fost și el agresat de antrenor: „Am fost lovit cu bestialitate'

Dat fiind că alăptezi, ce părere ai despre alăptatul în public?

Mi se pare un lucru efectiv normal și firesc! Categoric! Mai văd și eu destul de multe comentarii legate de această temă și pot spune că este un subiect destul de discutat și controversat. E ridicol să judeci o femeie care își alăptează copilul în public. Nevoia bebelușului/copilului este pe moment și nu poți să îi explici: Stai că acum suntem în public și se uită lumea, mai rabdă de foame până plecăm și ne ascundem să nu ne vadă lumea'. Doamne ferește! Cred că de aici pleacă totul în viață… să nu trăiești în modul te vede lumea/ce o să zică lumea?'. Evident, o faci discret, te acoperi cu o bluză, cu o păturică sau chiar cu o batistă, dacă nu ai altceva la tine, însă trebuie categoric să alăptezi oriunde are nevoie bebelușul. 

„Și pentru mine a fost greu, și este greu și acum să alăptez”

La un moment dat, cred că ai postat pe InstaStory imagini când îți alăptai beblușul. Ce feedback ai primit?

Sa știi că am primit feedback 98% pozitiv în care femeile mă apreciau pentru curaj, deși nu înțeleg de ce îți trebuie curaj să alăptezi în public sau să arăți o poză în care faci asta, și mă felicitau și pentru simplu fapt că alăptez. Probabil mamele din zilele noastre alăptează din ce în ce mai puțin și renunță ușor la acest lucru… Și pentru mine a fost greu, și este greu și acum să alăptez, asta din cauza programului pe care îl am, însă nu mă las și nu renunț atâta timp cât pot să o fac. Și nu o fac pentru că am idei de genul o să fie mai sănătos dacă mănâncă la sân'… nu! O fac pentru că este un sentiment extraordinar să știi că puiul tău crește în continuare din tine' și pentru legătura specială dintre mamă și pui.

Într-adevăr, alăptarea este grea la început, multe femei fac complicații cum ar fi mastita, pe urmă atașarea bebelușului face răni dureroase la sân și multe altele… Eu n-am avut parte de niciuna dintre cele pe care le amintesc, însă eu am problema cu laptele când sunt plecată. Pe drum sau între evenimente, eu stau la mașină și mă mulg, ca să nu explodeze' sânii, depozitez laptele într-o ladă frigorifică și apoi ajung acasă și i-l dau copilului. E un efort și din partea mea, însă îl fac din toată inima.

Interviul cu Vlăduța Lupău poate fi citit integral în numărul de octombrie al revistei VIVA!, ce poate fi găsit la centrele de difuzare a presei, începând cu 28 septembrie.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter