Volodimir Zelenski este dispus să discute cu Putin, dar cu o condiție. Ce i-a transmis Rusia: „Trebuie...”

Publicat pe

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, astăzi, că este dispus să discute cu Putin în privința războiului. Totodată, liderul Ucrainei impune o condiție. Acesta respinge orice fel de ultimatumuri și orice acord care să-i salveze fața omologului său rus. Mai mult, Zelenski nu este de acord să ofere o ieșire, din situația actuală, pentru Rusia, în contextul în care aceasta a intrat prin agresiune împotriva țării sale. La rândul său, purtătorul de cuvânt din partea Rusiei a dat un răspuns oficial.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Astăzi, președintele ucrainean a acordat un interviu postului italian RAI, prin care a precizat că poporul său trebuie să câștige războiul cu Rusia, pentru că nu are dreptul să-l piardă, după ce au murit zeci de mii de oameni nevinovați, scrie Digi24.  

Volodimir Zelenski este dispus să discute cu Putin, dar cu o condiție. Ce i-a transmis Rusia: „Trebuie...'Volodimir Zelenski este dispus să discute cu Putin, dar cu o condiție. Ce i-a transmis Rusia: „Trebuie...'

De altfel, Volodimir Zelenski a mai declarat că, pentru poporul ucrainean, victoria înseamnă să-și recupereze lucrurile. În timp ce, pentru Rusia, înseamnă „să fure' ceva. Chiar dacă cele două țări nu sunt „pe picior de egalitate', Zelenski are încredere că „omenirea' îi este alături și simte, puțin câte puțin, că Ucraina va câștiga războiul. 

Citește și: Zelenski, schimbare de strategie:”Suntem pregătiți să purtăm negocieri cu Rusia, atât timp cât nu este prea târziu”

Citește și: Olena Zelenski nu și-a mai văzut soțul de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina:„L-am văzut la televizor și pe înregistrările video ale discursurilor'

Citește și: Bianca Drăgușanu, prima reacție după ce s-a zvonit că e însărcinată cu Gabi Bădălău:„Noi, femeile, avem nevoie de o siguranță…'

Citește și: Simona Nae a născut în secret, la 36 de ani. Ce nume a primit fiul artistei:”Am reușit să țin sarcina ascunsă”

Volodimir Zelenski este dispus să discute cu Putin, dar cu o condiție

Liderul ucrainean a mai continuat că armata rusă trebuie să plece cât mai repede din țara lui şi să răspundă pentru ce a făcut: „știu că Putin dorea un rezultat. Dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind cu propriile sale teritorii', a spus Zelenski. 

De altfel, liderul ucrainean a respins ideea conform căreia s-ar putea căuta o ieșire pentru Rusia din contextul de acum sau că Ucraina ar putea recunoaște independența Crimeii. 

Președintele ucrainean a mai spus că negocierile cu Rusia sunt dificile pentru că „în fiecare zi, ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi'. Între timp, cetăţenii ucraineni suferă „torturi şi asasinate', ceea ce „complică mult lucrurile'.

Președintele rus nu respinge întâlnirea cu omologul său, Zelenski

Rusia nu respinge ideea unei întâlniri a președintelui rus cu cel ucrainean. Întrunirea de acest fel, fără să existe pregătiri, va fi imposibilă, a declarat vineri pentru presa rusă purtătorul de cuvânt al prezidențial rus, Dmitri Peskov, citează Antena 3.

„Poziția nu s-a schimbat în niciun fel. Cunoașteți foarte bine poziția președintelui rus. Nimeni nu respinge ideea unei astfel de întâlniri, dar trebuie pregătită bine”, a precizat Peskov.

Oficialul rus a subliniat că „pregătirile pentru o astfel de întâlnire pot și trebuie să se desfășoare sub forma redactării unui document corespunzător. Care să fie în cele din urmă finalizat la nivel de summit.

În ceea ce privește elaborarea unui astfel de document, Peskov a spus că nu s-a înregistrat încă niciun progres în acest sens: „așa cum am spus deja. Nu există niciun progres pentru moment. Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene. Niciun răspuns', a transmis Peskov prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS.

Negocierile, fără progres 

Negocierile ruso-ucrainene continuă prin teleconferinţă, dar fără să înregistreze progrese. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie, nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate. Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul. Aceasta consideră că schimbările de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului, a mai precizat sursa citată. 

Ucraina, a 79-a zi de război 

Atacurile asupra Ucrainei continuă pentru cea de-a 79-a zi. Trupele Moscovei încearcă din nou să cucerească uzina Avostal din Mariupol. Printr-o operațiune la sol sub acoperirea bombardamentelor, anunță oficialii locali. În acest context, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Uniunea Europeană că s-a transformat într-un „actor agresiv și belicos'. În timp ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că înfrângerea strategică a Rusiei este evidentă, scrie Libertatea.ro

Sursă foto: Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter