Andi Moisescu crede cu tărie că generațiile tinere vor reuși să schimbe ceva, iar în aproape trei decenii de televiziune a pus umărul din plin la asta. Vedeta PRO TV este dovada vie că, în România, se poate face televiziune de calitate fără compromisuri și că mentalitățile pot fi schimbate, în timp.

  • Data nasterii 26.10.1972
  • Locul nasterii București
  • Culoarea ochilor căprui
  • Copii Doi băieți, Luca și David
  • Mariaje/Relatii Este căsătorit cu Olivia Steer
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

De 28 de ani, Andi Moisescu le intră românilor în case, mai întâi prin intermediul radioului, iar apoi al televiziunii, fiind una dintre vocile cu multă greutate din mass-media. Are umor, bun-simț și o inteligență sclipitoare, valori tot mai rare, dar care fac diferența între profesionalism și diletantism și ne dau speranța că emisiunile de televiziune de calitate nu vor dispărea.

Andi Moisescu studii

Andi Moisescu s-a născut pe 26 octombrie 1972 la București. A fost elev al Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, după care a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București.

 

Andi Moisescu carieră

În 1990, la 17 ani, Andi Moisescu vindea ziare la metrou – acela a fost primul contact cu presa. „Am un singur aliat în apărarea mea. Aveam doar 17 ani când se întâmpla asta. 18 am împlinit în direct la Unifan Radio, în clipa în care eram deja angajat acolo de o jumătate de an”. Faptul că era pasionat de muzică și la petrecerile din liceu punea muzică a fost oarecum premonitoriu pentru viitoarea vedetă de radio și de televiziune. La Radio Unifan, a intrat ]n urma unui concurs, iar mai târziu, mai tarziu, în paralel cu studiile la facultate, andi a activat la Radio Costinești, Fun Radio și la PRO FM. Din radio, unde a fost peste tot realizator de programe, a plecat în 1996, după ce a fost o perioadă director la PRO FM.

 

Primii șase ani de carieră Andi i-a petrecut în radio, după care, firesc, a urmat televiziunea: „Îmi amintesc doar ce m-a determinat să nu aleg televiziunea în ultimii 2 ani de radio, când mi se tot făcea propunerea asta. Eram pur și simplu înspăimântat de ideea că o să mă și văd, în condițiile în care mă obișnuisem doar să mă aud. Cert e că până la urmă, într-un moment de rătăcire cred, am cedat și m-am dus să dau probă pentru Ora 7, Bună dimineața. Am fost atât de speriat de actul ăsta de curaj, încât n-am îndrăznit să mărturisesc nimănui ceea ce urma să fac. Am zis doar fie ce-o fi! și m-am aruncat”.

Că i s-a potrivit mănușă televiziunea o dovedesc și emisiunile de succes al cărui realizator sau moderator a fost de-a lungul timpului: Ora 7 Bună Dimineaţa, Te uiţi şi câştigi, Dăruieşti şi Câştigi, Marcă Înregistrată, Teo & Andi, Apropo Tv, Românii au talent, Pe bune?!

 

Andi Moisescu familie

Alexandru „Andi” Moisescu s-a născut în București, în familia unui fost regizor de film. El și fratele lui mai mic, Tudor, au fost crescuți de către mamă și bunicii din partea maternă. Cei doi frați dețin acum compania Red Spike SRL (ce se ocupă, printre altele, de Apropo TV, cea mai titrată emisiune din România de publicitate și advertising).

Andi și soția lui, Olivia Steer, s-au cunoscut în familia PRO TV, s-au căsătorit și au doi băieți, Luca și David. Olivia Steer este cunoscută pentru faptul că promovează un stil de viață sănătos – ea și Andi sunt vegetarieni -, dar și pentru câteva conflicte iscate în mediul online din cauza poziției sale privind vaccinarea: fosta vedetă PRO TV este împotriva vaccinării, dar are și alte opinii contestate privind terapiile anticancer.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă