A făcut performanță în dansul profesionist, alături de partenera și soția sa, Elwira Duda, dar a devenit cunoscut publicului larg în 2006, ca jurat la 'Dansez pentru tine'. De atunci și până acum, Mihai Petre a apărut în diverse formate tv și în câteva seriale cu mare succes la public.

  • Data nasterii 28.03.1979
  • Locul nasterii București
  • Inaltime 1,75
  • Culoarea ochilor Căprui
  • Copii două fetițe, Catinca și Ariana Ilinca.
  • Mariaje/Relatii Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira Duda.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Mihai Petre studii

Mihai Petre a absolvit Facultatea de Științe Politice din București și SNSPA.

Cariera lui Mihai Petre

Mihai Petre a început să danseze de la opt ani – după ce inițial se îndreptase spre karate – iar la 14 ani a devenit campion național la dans sportiv. În 2001 a cunoscut-o pe soția lui, Elwira Duda, care i-a devenit parteneră de dans. În anii 2002, 2003, 2004, la secțiunea Standard și la secțiunea Latino-Americană, Mihai Petre și Elwira Duda au fost campioni naționali ai României. Este prima pereche din România care s-a clasat în primele 50 ale lumii în IDSF World Ranking List în 2004. În plus, au ajuns în semifinală la Cupa Europeană de 10 Dansuri, semifinaliști la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, finaliști la Cupa Europeană de dansuri.

În 2012, dansatorul și-a îndeplinit un vis prin inaugurarea Academiei de Dans Mihai Petre, ale cărei cursuri sunt dedicate tuturor celor ce iubesc dansul, fie că sunt începători sau avansați. Tot în 2012 a devenit arbitru al Federației Mondiale de Dans Sportiv.

În martie 2006 a debutat în televiziune, ca jurat la „Dansez pentru tine' (PRO TV). Din 2011 s-a alăturat juriului de la „Românii au talent', rol la care a renunțat în 2015 și pe care l-a reluat la începutul anului 2019. În 2017 a făcut parte din juriul emisiunii 'Uite cine dansează' (PRO TV) A experimentat și cariera de actor, prin serialul „Cu un pas înainte' (2007) şi telenovelele „Îngeraşii' (2008) și „Aniela' (2009), de la ACASĂ TV.

Familia lui Mihai Petre

Mihai Petre a început în 2002 o relație cu Elwira Duda, dansatoare profesionistă cu origini poloneze care inițial i-a fost parteneră doar în competiții. În vara lui 2008 cei doi au devenit soț și soție, în cadrul unei ceremonii de vis ce a avut loc la Palatul Stirbey, în prezența a circa 200 de invitați.  Mihai și Elwira au împreună două fetițe, Catinca (născută în 2012) și Ariana Ilinca (născută în 2018).

Mihai Petre nu e singurul din familia sa care a ales dansul. Vedeta mai are o soră, Alina Petre, multiplă campioană la dans sportiv.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter