Elena Băsescu, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost dintotdeauna una din cele mai mediatizate vedete. Viața sa profesională a fost atent analizată sub lupă, iar despre viața personală au curs râuri de cerneală.

  • Data nasterii 24.04.1980
  • Locul nasterii București
  • Inaltime 1,68
  • Culoarea ochilor verzi
  • Copii Sofia Anais, Traian Jr și Anastasia
  • Mariaje/Relatii Elena Băsescu a fost căsătorită din 2012 până în 2016 cu Bogdan Ionescu, iar din 2017 are o relație cu Cătălin Tomată
  • Instagram Vezi profilul

Elena Băsescu studii


Elena Băsescu a absolvit în 2004 Facultatea de Relații Comerciale Financiar Bancare Interne și Internaționale, Universitatea Româno-Americană, București și are o diplomă de master în științe politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Cariera Elenei Băsescu

Elena Băsescu și-a început cariera ca model, dar la finalul anilor 2000 s-a hotărât să urmeze calea tatălui său, Traian Băsescu, la vremea aceea Președinte al României, și să intre în politică. La începutul 2008, a fost aleasă în funcția de secretar general al Organizației de Tineret a Partidului Democrat-Liberal din România, iar în 2009, deși a fost intens criticată pentru acest pas, s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European. În 2016 s-a angajat la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale.

Familia Elenei Băsescu

Elena Băsescu face parte dintr-una din cele mai controversate și urmărite familia din România. Supranumită EBA, bruneta este fiica lui Traian Băsescu și a Mariei Băsescu și sora mai mica a Ioanei. Viața personală a Elenei a fost dintotdeauna extrem de intrigantă pentru presa din România. În anii 2000, relația sa cu Andrei Hrebenciuc a fost una dintre cele mai mediatizate, la fel ca și căsătoria ulterioară, în 2012, cu Bogdan Ionescu, urmată de un divorț după doar patru ani. Din mariajul cu tânărul poreclit de presă 'Syda' au rezultat doi copii, Sofia și Traian Jr. În 2017 Elena Băsescu a început o relație cu Cătălin Tomata, cu 12 ani mai mic decât ea, iar în iunie 2018 a adus pe lume o fetiță, Anastasia.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter