Cristina Țopescu a fost una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune din România, fiica marelui comentator sportiv Cristian Țopescu. Jurnalista s-a remarcat încă din anii ’90, devenind în timp un adevărat lider de opinie, însă viața ei s-a încheiat brusc, la doar 59 de ani, când a fost găsită moartă în propria locuință.

  • Data nasterii 04.07.1960
  • Data decesului 12.01.2020
  • Locul nasterii Oradea
  • Culoarea ochilor verzi
  • Mariaje/Relatii A avut o relație cu Ștefan Bănică în 1993

Cristina Țopescu studii


Cristina Țopescu a absolvit Facultatea de Limbi Străine, secția engleză-italiană, din cadrul Universității din București.

Cristina Țopescu carieră

Fiica marelui comentator sportiv Cristian Țopescu, Cristina Țopescu a fost de mică atrasă, în mod firesc, de lumea televiziunii. În perioada 1970-1979, aceasta a apărut la o serie de emisiuni pentru copii și tineret, ulterior fiindu-i interzisă apariția la TVR, din cauza dosarului familiei în timpul regimului comunist. Mama ei trecuse granița, în Germania, iar tatăl nu era simpatizat de regim.

După absolvirea facultății, Cristina Țopescu a fost corector la 'Contemporanul' și a scris pentru revista 'Cinema'. Curând avea să își descopere și fructifice pasiunea pentru televiziune, făcând carieră la pupitrul știrilor. După ce ani de zile a fost crainică la Pro Tv, a prezentat timp de 12 ani Jurnalul de la Prima Tv. Ulterior s-a mutat la Antena 3, unde realiza emisiunea 'Dincolo de știri', după care a anunțat că se retrage din presă. A revenit, totuși, la Canal 33, cu emisiunea 'Interviuri (ne)convenționale'.

Cristina Țopescu viață personală

Cristina Țopescu a fost una dintre cele mai discrete vedete din România, ținând dintotdeauna viața personală departe de ochii curioșilor. Singura relație de care publicul știe și despre care aceasta a făcut declarații a fost cea cu Ștefan Bănică, de la începutul anilor ’90. Cei doi au avut o relație tumultuoasă vreme de cinci ani, pe marginea căreia au curs rânduri de cerneală.

Una dintre cele mai mari dorințe ale Cristinei Țopescu a fost aceea de a deveni mamă, însă visul nu s-a putut materializa.

'Mi-am dorit mult copii, dar o greșeală medicală, chiar două, au  făcut imposibilă dorința asta a mea mare. (…) Într-o viată viitoare sper să fiu și eu o mamă de care copiii mei să fie mândri', a declarat Cristina Țopescu la un moment dat.

Cristina Țopescu a fost foarte apropiată de celebrul său tată, cu toate că, așa cum a mărturisit chiar ea, acesta nu i-a spus niciodată 'te iubesc'. De altfel, după moartea acestuia, în 2018, la 81 de ani, prezentatoarea de televiziune a făcut o depresie.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter