Oana Zăvoranu este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România, cu o carieră de 19 ani pe sticlă. Cântăreață, moderatoare TV sau actriță, Oana Zăvoranu este o prezență populară a show-urilor de divertisment. De altfel, în anul 2000 Oana a debutat în lumea mondenă ca prezentatoare a emisiunii „Vară pentru 2', difuzată de postul de televiziune TVR 2.

  • Data nasterii 16.06.1973
  • Locul nasterii București
  • Inaltime 1.70 m
  • Culoarea ochilor verzi
  • Mariaje/Relatii A fost căsătorită cu Pepe, între 2006- 2011 și, în prezent, este căsătorită cu Alex Ashraf, din 2016.
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

 

Oana Zăvoranu STUDII


 

Oana Zăvoranu a urmat Colegiul Național I. L. Cargiale și a absolvit Dreptul la Universitatea Titu Maiorescu din București.

Însă, Oana a fost sfătuită de prieteni să înceapă o carieră în televiziune și astfel, s-a prezentat la castingul ce avea drept scop găsirea unei moderatoare pentru emisiunea „Vară pentru 2', ce urma a fi difuzată de postul de televiziune TVR 2. A câștigat, evident, concursul și a devenit prezentatoare TV.

 

Oana Zăvoranu CARIERĂ

 

Debutul în televiziune, în anul 2000, i-a adus, doi ani mai târziu, primul său rol într-un serial de televiziune, sitcom-ul „La bloc'.

În 2004, Oana Zăvoranu a apărut în filmul italian Modigliani, unde a interpretat rolul Eugeniei Modigliani, potrivit Wikipedia. Din distribuție au făcut parte Andy Garcia, Elsa Zylberstein sau Eva Herzigova, pelicula fiind regizată de Mick Davis.

Odată cu semnarea unui contract cu trustul Media Pro, Oana Zăvoranu a fost distribuită în telenovelele „Numai Iubirea' și „Păcatele Evei'. În „Numai iubirii', Oana a interpretat rolul Andreea Damaschin, o femeie ambițioasă și lipsită de scrupule ce își dorește o carieră muzicală de succes, motiv pentru care încearcă să aibă o relație cu arhitectul Dan Bratu (interpretat de Alexandru Papadopol).

În telenovela „Păcatele Evei', Oana Zăvoranu a avut rolul Evei Cernat, un redactor de la un ziar de scandal, tot personaj negativ.

În 2006, artista a devenit prezentatoarea emisiunii „Corazon Latino', difuzată de postul Acasă TV.

În 2007, Zăvoranu a fost moderatoarea emisiunii „Preludiul', difuzată de postul Romantica.

Zăvoranu a declarat că va realiza un serial autobiografic, intitulat „Răzbunarea Oanei', însă producția nu a mai fost demarată și l-a acuzat pe Valeriu Lazarov de faptul că nu a manifestat interes pentru producție, afirmând: „Dacă ne-am fi apucat de treabă în momentul în care am bătut palma, iar el [Valeriu Lazarov] a încasat cei 300.000 de euro de la Romantica, acum probabil că serialul ar fi rulat fără probleme. Tărăgănarea lucrurilor, însa, a schimbat clar situația.'

La 28 iunie 2007, artista și-a lansat albumul de debut, intitulat „Mai bună ca niciodată', alături de discurile single „Pusă pe Fapte' și „Cariño'.

În 2009 artista a realizat emisiunea „Pact cu diavolița', difuzată de postul Kanal D.

La data de 10 decembrie 2012 a ajuns de urgență la spital ca urmare, se pare, a faptului că a luat un pumn de medicamente, unde i s-a indus coma.

În acest an, Oana Zăvoranu se întoarce pe micul ecran, ca parte din distribuția serialului „Sacrificiul”, produs de Ruxandra Ion, care se va difuza din această toamnă la Antena 1. Încă de anul trecut, „mama telenovelelor', producătoarea Ruxandra Ion (62 de ani), spunea într-un interviu pentru „OK! Magazine' că şi-ar dori să lucreze din nou cu Oana Zăvoranu (48 de ani). Ele au mai lucrat în perioada 2004-2006 pentru proiectele „Numai iubirea' şi „Păcatele Evei', producţii de succes la Acasă TV. Atunci Oana ar fi renunţat la producţiile de ficţiune din cauza lui Pepe, soţul ei de atunci, care era prea gelos să o lase să se mai pupe cu alţi actori la filmări.

 

Oana Zăvoranu FAMILIE

 

Oana Zăvoranu este fiica Marianei și a lui Ioan Bănicioiu. Mariana a divorțat și s-a recăsătorit apoi cu Nicolae Zăvoranu, care a înfiat-o pe Oana Zăvoranu, deoarece Ioan Bănicioiu era în închisoare.

Oana și mama ei s-au certat ani în șir pe averea de 60 milioane de euro a Mărioarei Zăvoranu, acesta fiind un subiect mediatizat pe toate posturile de televiziune din România. Mărioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie 2015.

Oana a fost căsătorită trei ani cu Pepe, după o relație de șapte ani, dar a divorțat de cântăreț în aprilie 2011. În prezent, Oana Zăvoranu este căsătorită cu Alex Ashraf, din 2016.

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă