Răzvan Ciobanu a fost unul dintre cei mai talentați și în egală măsură controversați designeri. Carieră și viață lui au cunoscut atât gloria, cât și eșecul, dar niciodată nu s-a îndepărtat de marea să dragoste: modă.

  • Data nasterii 28.01.1976
  • Data decesului 29.04.2019
  • Culoarea ochilor căprui
  • Mariaje/Relatii necăsătorit

Răzvan Ciobanu studii:

A început Facultatea de Arte Plastice din București, dar după un an s-a mutat la facultatea omoloagă din Timișoara, de unde s-a mutat înapoi în București după un an și jumătate. Reîntors, însă, a ales secția Pictură, pe care a abandonat-o, astfel că Răzvan Ciobanu a renunțat la studiile universitate în anul IV și nu și-a luat niciodată Licență.

Răzvan Ciobanu carieră

Răzvan Ciobanu și-a descoperit pasiunea pentru modă în copilărie, mărturie stand hainele distruse ale mamei sale, cărora a decis să le dea o formă nouă cu foarfeca. A fost pe bună dreptate un copil-minune al modei, la vârstă de 19 ani având prima să prezentare de modă. În anul 2007, a participat alături de Irina Schrotter și de alți designeri din toată lumea la expoziția internațională de design vestimentar The Train, ce a avut loc la New York. Colecția să primăvară/vara din 2009, Rochia, o adevărată desfășurare de forțe, cu nu mai puțîn de 70 de rochii de seară, a fost cea care i-a consolidat renumele în lumea modei. Carieră să nu a fost, însă, una lineară, fiind întreruptă de o depresie severă și de faliment în 2010. Cu toate acestea, în câțiva ani Răzvan Ciobanu s-a repus pe picioare, întorcându-se în viață publică atât că designer, cât și că vedetă tv. Răzvan a făcut parte, alături de Maurice Munteanu, Iulia Albu și Raluca Bădulescu, din juriul emisiunii „Bravo, ai stil”, sezoanele 1, 2 și 3.

 Răzvan Ciobanu viață personală

Designerul a fost unul dintre cele mai deschise vedete în a vorbi despre orientarea sexuală. Cea care l-a întrebat prima dată dacă este atras de bărbați a fost Mihaela Rădulescu, după cum a mărturisit creatorul de modă într-un interviu. Cea mai cunoscută relație a sa a fost cea cu Marius, de profesie medic, încheiată în 2018 cu scandal, după șase ani de relație presărați inclusiv cu violență fizică din partea partenerului.
Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter